За нас е важно Йорданка Фандъкова да бъде следващият кмет

...
За нас е важно Йорданка Фандъкова да бъде следващият кмет
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: Доволни сме, че срещу Фандъкова има силен кандидат

За нас е значимо Йорданка Фандъкова да бъде идващият кмет на София. Това е значимо освен за ГЕРБ, а и за софиянци. Тя е потвърдила, че може да ръководи столицата в годините и да преодолява всички трудности и да взема решение проблемите ". Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в ефира на Нова телевизия.

Тя сподели, че е ненапълно задоволена, че против Фандъкова има мощен претендент, защото мощните претенденти ще допринесат за това политиките, които се осъществят, да бъдат погледнати сериозно.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ означи, че е имало синхрон сред дейностите на президента Румен Радев и внасянето на смяна в правилника на Народното събрание, с която се задължава министър председателят да идва в Народното събрание и да дава отговор на въпроси най-малко един път месечно. Предложението бе на Българска социалистическа партия.

" Смятам, че в настоящия устав съществуват задоволително благоприятни условия министър-председателят да бъде изслушван в Народното събрание ", акцентира Дариткова. Когато има въпрос, касаещ обща политика или национални цели, министър председателят Борисов постоянно се е отзовавал, добави още тя.

В коментар за предложенията на ГЕРБ за съкратеното правосъдно произвеждане Дариткова съобщи, че ръководещите считат, че съкратеното произвеждане би трябвало да бъде непокътнато и за тежките закононарушения. Българска социалистическа партия от своя страна оферират тази опция да отпадне за някои най-тежки закононарушения с жертви.

" И до момента съдът е бил напълно в пълномощията си да дефинира степента на наказване, съответстващо на степента на закононарушението. Ние отстраняваме опцията да се понижи наказването вследствие на това, че е употребявано съкратеното правосъдно произвеждане ", сподели още тя.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (78)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР