За нас днешната реч означава, че Русия признава неспособността си

...
За нас днешната реч означава, че Русия признава неспособността си
Коментари Харесай

Гл. редактор на Цензор.нет Бутусов: Мобилизацията е капан за самата Русия и удължаване на войната

За нас днешната тирада значи, че Русия признава неспособността си да победи Украйна с наличните си сили. Това изисква повече запаси – материални и човешки. Това ще докара до утежняване на съветската стопанска система, отлив на популацията. Стратегически всичко това играе за нашата победа. Руската агитация се радва на обстоятелството, че мобилизацията ще даде огромна компактност на фронта и по този начин нататък, счита той.

Разбира се, това ще удължи войната, само че с какво Русия ще въоръжава мобилизираните? Кадровата войска на Руската федерация е въоръжена и оборудвана много примитивно. В момента в съветската войска липсват защитни каски. Дори стоманени. Няма задоволително бронежилетки. Цялата съветска войска употребява медицински комплекти с колани на Есмарх, както през Втората международна война. Руската войска няма оръжия даже за възобновяване на загубите във войната - цели танкови батальони са хвърлени в суматоха. Сега те би трябвало да изпратят на фронта стотици хиляди руснаци, които са наложително мобилизирани. Ще им бъдат раздадени автомати Калашников от 40-те и 50-те години на предишния век и танкове Т-62 от началото на 60-те години. До какво ще докара това?, пита журналистът.

Разбираме, че в актуалната война броят на хората с картечници няма значение. Съвременната война е война с високоточни оръжия, където победител е този, който реши казуса с цикъла на огнените вреди по-бързо... Необходима е качествена пехота, само че какво е качествена пехота? Това са стимулирани хора, добавя Бутусов.

 

Превод: Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР