За нарушения, свързани с бъдещо застрояване в местността "Силистар",сигнализираха от

...
За нарушения, свързани с бъдещо застрояване в местността "Силистар",сигнализираха от
Коментари Харесай

Природозащитници алармират за нарушения покрай застрояването на Силистар

За нарушавания, свързани с бъдещо застрояване в местността "Силистар ",сигнализираха от Коалицията "За да остане природа в България ". Поводът е импортирана докладна бележка от кмета на Община Царево Георги Лапчев, която планува позволение за разработване на план на обстоен организационен проект в този регион.

"И общините могат да утвърждават подробни устройствени проекти за първична регулация, само че единствено в случай че е планувано в Общ организационен проект, а този парцел в никакъв случай не е бил в Общ организационен проект за застрояване ", изясни пред БНР Тома Белев от обединението "За да остане природа в България "

"Създават се подправени вести по отношение на въпросът със Силистар ", уточни кметът на община Царево Георги Лапчев. Той изясни, че не се възнамерява застрояване, а задачата на докладната бележка е по легален метод да се направи наличен остарелият път към плажа.

"Докладната беше призната и тя не касае одобряване на път за строителство, а касае допускане, не някакви комплекси, които ще се строят, а път, който би трябвало да премине през този частен парцел. В община Царево няма постъпило капиталово желание от притежател ", сподели още градоначалникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР