За момента няма квалификации от никой, че е нарушение. Има

...
За момента няма квалификации от никой, че е нарушение. Има
Коментари Харесай

Пандов за заседанието на ВАС: Няма квалификации за нарушение, само спекулации

" За момента няма квалификации от никой, че е нарушаване. Има някакви спекулации. Правят се манипулативни внушения, само че аз няма да разясня. Премиерът към този момент изрази позиция си по отношение на това, което ДАНС са написали в техния отчет ", съобщи Васил Пандов от ПП-ДБ след съвещанието на Върховният административен съд по делото против решението на ЦИК за анулацията на машините за гласоподаване.

„ Представени са доказателства, които откриват по кое време са показани съответните машини и програмен продукт за засвидетелствуване. МЕУ е изпратило своя акт в границите на открития в Кодекса срок”, уточни Надежда Йорданова, ПП-ДБ.

Тя добави още: „ Ние вършим всички старания да бъдат законово предпазени и обезпечени разпоредбите на всички български жители в изборния развой. Правовата страна би трябвало да се отстоява както би трябвало със съответните процедури, а не с политически кавги или други дейни мероприятия. Това, което ме тормози най-вече през днешния ден е, че главните претекстове за издадения акт бяха напълно политически и се позоваваха на диалози, документи, изказвания на органи, които не са компетентни”

„ Това, което чухме в правосъдната зала от страна на госпожа Матева от ЦИК, в действителност изцяло удостовери нашите предварителни опасения и доводи, че претекстовете за анулация на машинното гласоподаване са свързани с условия, които ги няма в техния акт. В него, той е обществен, се показва, че няма решение на МЕУ. Нямаше нищо за подписа на министъра. С това събитие, което беше изтъкнато през днешния ден ЦИК се пробва да добави акта си, тъй като той е публикуван неправилно”, заяви Пандов.

„ Днес Върховен административен съд ще се произнесе до 20 ч. Ние имаме вяра, че правовата страна и обикновеното съблюдаване на законността в България ще спечелва. След това ще забележим дали това е причина за някои длъжностни лица да сезираме прокуратурата за нарушаване на изборните права на всички български граждани”, сподели още Пандов.

Припомняме, че общо 12 тъжби са постъпили в събота по електронен път от ЦИК във Върховен административен съд. Подадените тъжби са от ПП-ДБ, Политическа партия „ Единение “, от претендента за кмет и претендент за общински консултант на Община Шумен Неделчо Неделчев, от претендента за общински консултант за Столична община Петър Славов, както и от шест физически лица в качеството им на гласоподаватели.

Във Върховен административен съд има постъпила тъжба против оповестената от ЦИК незначителност на решението на ОИК София да се употребяват машините за гласоподаване. Образуваното по нея административно дело ще бъде прегледано в намерено правосъдно съвещание в 15:00 часа, в зала 2 на Върховен административен съд.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР