За много хора телевизорът все още е само за гледане

...
За много хора телевизорът все още е само за гледане
Коментари Харесай

Телевизорът, на който не гледаш телевизия в по-голяма част от времето

За доста хора тв приемникът към момента е единствено за гледане на телевизия и видео наличие. Все повече обаче стават потребителите, които знаят, че модерните тв приемници са способни на доста повече и съумяват да разпрострат техните благоприятни условия за усъвършенствано преживяване пред екрана вкъщи. Хардуерът им е доста по-мощен и надминава даже настолните компютри отпреди няколко години, да не приказваме, че е хиляди пъти по-производителен даже от компютрите, които са употребявани за кацането на Луната на задачата „ Аполо 11 “.

Цялата тази мощност е предопределена да бъде употребена за доста повече от гледане на телевизия. Затова водещите в нововъведенията производители като Samsung, 17 следващи години водач на пазара на тв приемници по данни на Omdia, обръщат по-специално внимание на своите нови модели тв приемници и ги доставят със цялост от нови технологии и функционалности, които доста усъвършенстват техните благоприятни условия.

Компанията се базира на сериозен дълготраен опит в нововъведенията, който влага в най-новите си модели. Новото поколение  телевизори от 2023 година цели да отговори на най-големите упования. За задачата те са оборудвани с в действителност доста технологии във всяка сфера.

Безкомпромисен екран

OLED екраните на двата нови премиум модела на Samsung от 2023 година – OLED 4K TV S95C и OLED TV S90C, са снабдени с технологията Quantum Dot, която разрешава реализиране на още по-богати и наситени цветове в цялостната им гама. Характерно за Quantum Dot е, че диодите са самосветещи и тв приемникът ги управлява самостоятелно за доста огромна точност на пресъздаването както на цветовете, по този начин и на осветеността на сцените.

Още няколко технологии, включително OLED Brightness Booster и ReadDepth Enhancer оптимизират яркостта и контраста, с цел да подобрят цялостната визия на картината, само че и чувството за дълбочина и натурализъм на изображението, докато 4K AI Upscaling може да усъвършенства резолюцията на видеото благодарение на 20 невронни мрежи.

Всичко това е от изгода освен за гледането на телевизия и видео наличие. И тук виждаме геймърите предостатъчно да потриват ръце. Визуалното качество на обичаните им игри към този момент е още по-впечатляващо, а кой не желае да се потопи оптимално в играта. За геймърите има и спомагателен режим Motion Xcelerator Turbo Pro, който разрешава възпроизвеждането на 4K картина със 144Hz периодичност на освежаване на изображението, с цел да се наслаждавате на плавна игра без раздробяване на картината даже в най-забързаните подиуми.

Благодарение на впечатляващите благоприятни условия на екрана, освен филмите и игрите, само че персоналното наличие – фотоси и клипове, направени със смарт телефона или фотоапарат и камера, също ще наподобяват доста по-добре даже на огромните екрани. И двата нови модела се оферират в размери от 55, 65 и 77 инча. Режимът EyeComfort пък се грижи за комфорта на очите, без значение от размера на екрана и околната светлина.

Мощните технологии са тук

Както стана дума, новите OLED телевизори на Samsung имат доста по-мощен хардуер, който задминaва с лекост някои компютри. Една от основните заслуги по тази причина е невронният Quantum 4K процесор с изкуствен интелект, който обработва картината. Той обаче надалеч не е единственият мощен съставен елемент в тв приемниците.

Звукът също е на нужното равнище за оптимално вълнуващо преживяване пред екрана. Моделите на Samsung разполагат с технологията Object Tracking Sound+, която следи придвижването на обектите на екрана и „ мести “ звука на вярното място за още по-голям натурализъм.Тази технология усъвършенства освен гледането на филми, само че и гейминга. Много е практична за хората, които работят от у дома и употребяват тв приемника за видеоконферетни диалози с доста участници.

Благодарение на друга усъвършенствана технология - Dolby Atmos, на наличието на екрана се придава чувство за тримерен тон без потребността от спомагателни колони. А в случай че потребителят желае да добави още звукова мощност със саундбар да вземем за пример, технологията Q-Symphony ще синхронизира работата сред двете устройства за още по-добър тримерен тон. Тази цялост от новаторски технологии подсигурява още по-реалистично чувство до момента в който играете игри, обгръщащ реален тон до момента в който гледате филми и повече наслаждение до момента в който слушате музика или гледате концерт да вземем за пример.

По-свързан от всеки път

Модерните тв приемници са и цифрови центрове за най-различни развлечения. Те могат да се свържат с интернет през домашната мрежа и да дадат достъп до голям брой услуги и приложения. Smart Hub улеснява намирането и ръководството на тези услуги и приложения.

Новите модели тв приемници на Samsung OLED 4K TV S95C и OLED TV S90C са част от платформата SmartThings, чрез която разрешават да наблюдавате и управлявате умните устройства и електроуреди в дома си през тв приемника. С тази платформа умният дом е още по-интерактивен, а данните са предпазени с решението за сигурност Samsung Knox Vault, с цел да се предотврати неоторизиран достъп до обвързваните устройства.

Ако имате потребност да пресъздавате на екрана наличие на повече от два източника, функцията Multi View позволява да разделите екрана на зони, тъй че да вземем за пример да гледате наличие освен от тв приемника, само че и от смарт телефона по едно и също време. Това е комфортно при потребление на тв приемника за работа или да вземем за пример в случай че има два мача по едно и също време и нито един от тях не може да бъде пропуснат.

С грижа за околната среда

Грижата за природата и оптималното съкращаване на въздействието върху нея е предпочитана тематика за Samsung. Двата нови модела  телевизори на компанията са основани с мисъл за околната среда. Устройствата употребяват повече рециклирани материали от предходните генерации, а опаковките им са с по-малко мастило.

Дистанционното SolarCell е от трето потомство и не употребява акумулатори въобще. То се зарежда, като извлича сигналите на Wi-Fi рутера. На разположение е и режим с изкуствен интелект, който обезпечава по-ефективно ръководство на използването на устройствата в SmartThings.

Всичко това демонстрира какъв брой напред в еволюцията на телевизионните технологии са новите OLED телевизори на Samsung. Те към този момент са се трансформирали в домакински център за развлечение и ръководство, асистент при работа, незаместим съдружник в гейминга, както и участник в постигането на задачите за резистентност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР