За местния вот наесенВървят срещи при кметовеЦентралната избирателна комисия (ЦИК)

...
За местния вот наесенВървят срещи при кметовеЦентралната избирателна комисия (ЦИК)
Коментари Харесай

ЦИК назначи още общински избирателни комисии

За локалния избор наесен
Вървят срещи при кметове

Централната изборна комисия (ЦИК) назначи общински изборни комисии (ОИК) в общините Троян, Сопот и Струмяни за локалния избор на 29 октомври. Това се показва в решенията на комисията след вчерашното им съвещание. Във вторник ЦИК назначи 12  комисии в общините Костинброд, Севлиево, Трявна, Ямбол, Баня, Лясковец, Павел баня, Якимово, Стамболово, Опан, Бобов дол, Стамболово.

Според Изборния кодекс ЦИК назначава общинските комисии не по-късно от 50 дни преди изборния ден или до 8 септември в това число. До 28 август при кмета на съответната община би трябвало да се проведат съвещания за съставянето на ОИК. В същия период, когато е реализирано единодушие сред участниците в консултациите, кметът  представя на ЦИК документално предложение за състава на ОИК. Ако не е реализирано единодушие, отново кметът изпраща до ЦИК направените оферти за членове на ОИК.

Така в Шумен да вземем за пример представителите на парламентарно показаните партии и обединения не се схванаха за секретарското място в изборната комисия. На консултациите при кмета обаче бе признато предлагането на ГЕРБ-СДС ръководител да бъде юристът Биляна Пейчева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР