За местните жители на Амстердам стана много трудно да си

...
За местните жители на Амстердам стана много трудно да си
Коментари Харесай

Жителите на Амстердам не могат да си намерят жилище заради Брекзит

За локалните поданици на Амстердам стана доста мъчно да си намерят лично жилище. Това се дължи на притока на богати хора, които напущат Англия поради Брекзит и се насочат към Холандия.

Десетки компании са стартирали офиси в холандската столица, поради несигурната икономическа обстановка на Острова. В резултата на това има над 2400 новосъздадени работни места в Амстердам и се чака те да продължат да се усилват.

Хората и техните бизнеси за благословия за стопанската система съгласно локалните, само че интензивното търсене на парцели, които по принцип са недостиг в града, оказва напън върху пазара, написа Bloomberg. Амстердам има население от 860 000 души и се бори да обезпечи жилища за всички тях. Според консултантска компания градът би трябвало да добави още 40 000 парцела. А междинната цена за жилище е скочила с 80% до 505 000 $.
 Цените на парцелите в Амстердам - рекордно високи
Цените на парцелите в Амстердам - рекордно високи

Притокът на британци поради Брекзит и ниските ипотечни заеми в основата

Градът към този момент е създал проект и цели да построява по 7500 жилища годишно до 2025 година, от които 1/3 ще са обществени, като наемите за тях няма да надвишават 711 евро на месец. Правителството обмисля да забрани наемането или пазаруването на недостроени жилища. Така те са налични единствено за по-заможните и хората от междинната класа не могат да си ги разрешат.

" Не желаеме да станем като Ню Йорк с доста богати и малко небогати сред тях ", споделя Лорънс Ивенс, държавен чиновник, отговарящ за парцелите.

Тези оферти провокираха остра реакция от страна на бизнесмени и наемодатели. Те настояват, че това е контра продуктивна политика, която прави невероятно приемането на рационална облага от жилищата.

Амстердам чака притокът на хора от Обединеното кралство да продължи даже и в случай че Англия остане в Европейски Съюз.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР