"За мен големият отсъстващ от този дебат беше българският президент

...
"За мен големият отсъстващ от този дебат беше българският президент
Коментари Харесай

Плевнелиев критикува Радев за Истанбулската конвенция

"За мен огромният отсъстващ от този спор беше българският президент и за мен това е знак на двоен стандарт, който не за първи път се случва пред очите ни ", сподели Росен Плевнелиев по време на 12-ата среща на бизнеса с държавното управление.

По думите му няма по какъв начин да се върви в Европа и да се твърди, че сме европейци и да пазиме човешките права и свободи, а в същото време българският президент да няма позиция. Той добави, че вицепрезидентът Илияна Йотова е изразила своята позиция в поддръжка на конвенцията, само че Румен Радев не го е сторил. Затова той моли всички български институции да дефинират позицията си по този въпрос.

По време доклада за първата си година като президент Румен Радев дефинира Истанбулската спогодба за значима, само че прикани ръководещите за разсъдък , защото не в този момент бил моментът за ратификацията й.

Според Росен Плевнелиев, посредством Истанбулската спогодба ще бъдат обезпечени съществени права и свободи на българските жители. По думите на Плевнелиев тя е да не бият българските дами.

Освен това с ратификацията на този документ ще се даде късмет да утвърдят демократичните устои на българската държавност.

"Истанбулската спогодба е в действителност за това ние да бъдем почтени и виновни европейци ", сподели Плевнелиев, представен от Българска телеграфна агенция.

Росен Плевнелиев добави, че действителен спор по тази тематика по този начин и не се е състоял, като и държавното управление го е подценил. Освен това той смята, че в случай че България не ратифицира Истанбулската спогодба, страната ни се приравнява със страни като Йемен и Саудитска арабия, които не подсигуряват съществени човешки права и свободи.

Запознати ли сте с Истанбулската спогодба?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР