За мен е особена чест и удоволствие да присъствам на

...
За мен е особена чест и удоволствие да присъствам на
Коментари Харесай

Атанас Зафиров пред СОСЗР: БСП застава зад приемането на Закон за запасното войнство

" За мен е особена чест и наслаждение да участвам на тази среща. Българска социалистическа партия и нашите съдружни сътрудници са политическата мощ, която постоянно е откликвала на потребностите на българското запасно войнство и е проявявала задоволително воля и темперамент за отстояването им. " Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Сливен Атанас Зафиров на среща с управлението на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса на Република България (СОСЗР). На срещата от страна Българска социалистическа партия участваха още Димитър Данчев, полк. Захарин Марков, полк. Георги Хараланов, Венцислав Мирчев и Ралица Велизарова.

Председателят на СОСЗР ген.о.з. Златан Стойков приветства делегацията на левицата, отбелязвайки, че срещата демонстрира уважението на социалистите към запасното войнство на Република България. Като съществени въпроси ген.Стойков сложи потребността от приемането на Закон за запасното войнство и от съставянето на постоянен кабинет след изборите.

" Българска социалистическа партия изрично ще застане зад приемането на Закон за запасното войнство ", отговори Зафиров, като акцентира, че той би трябвало да удовлетворява потребностите на цялото запасно войнство. " От Българска социалистическа партия считаме, че би трябвало нов Закон за защитата и въоръжените сили, който да бъде въз основата на доста изчерпателен стратегически обзор на защитата и нов Закон за запаса. Готови сме да предложим и План за развиване на въоръжените сили и План за модернизацията на българската войска ", добави зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

Като ръководител на Комисията по защита в 46-тия парламент Зафиров изрази страдание, че проблемите на бранш " Отбрана " и сигурност не са по-напред в дневния ред на обществото и напомни, че точно Българска социалистическа партия е извоювала спомагателни средства в актуализацията на бюджета за Министерството на защитата и Министерството на вътрешните работи за защита на границата.

Представяйки програмата на Българска социалистическа партия за първите 100 дни на ръководство, Атанас Зафиров акцентира като главен приоритет преодоляването на здравната, икономическата, обществената и демографската рецесия.

" Без постоянен парламент и държавно управление България няма по какъв начин да премине през тези извънредно тежки рецесии ", безапелационен бе социалистът.

В хода на полемиката като също значим въпрос бе повдигнато преизчисляването на пенсиите. Димитър Данчев, ръководител на Съвета по стопанска система към Народно събрание на Българска социалистическа партия, разяснява: " Българска социалистическа партия поредно пази тезата, че би трябвало да има преизчисление на всички пенсии. Освен отпадането на тавана на пенсиите, доста е значимо да се понижи ножицата сред най-високата и най-ниската пенсия. Към момента тя е голяма. Необходима е промяна, която да даде по-голяма тежест на годините положен трудов стаж, само че също по този начин в тази формула да се регистрира нарастването на средноосигурителния приход в страната. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР