За мечтите и кошмарите в кухнята и живота. За това

...
За мечтите и кошмарите в кухнята и живота. За това
Коментари Харесай

Шеф Манчев пред Тото за мечтите и кошмарите в кухнята и живота

За фантазиите и кошмарите в кухнята и живота. За това по кое време човек би трябвало да преглътне егото си. Защо от 5000 деца, завършващи кулинарно учебно заведение у нас, единствено към 500 съумяват да се осъществят като готвачи?! Защо толкоз доста се вика в кухнята?! За “гаражните легенди ” по отношение на качеството на храната у нас… Това са единствено дребна част от тематиките, за които Йонислав Йотов – Тото и топ готвачът Иван Манчев приказваха нощес, 26 февруари, от сцената на единствения подкаст у нас, който се снима онлайн и пред аудитория – “При Тото MEGA ”.

Разговорът стартира с повдигане на тост във връзка 3-я рожден ден на подкаста. Пред цялостна зала началник Манчев разкри незнайни до момента истории от персоналния си и професионален път. И както самият той призна в края на диалога – Тото безусловно го “разфасова ”, прекарвайки го през разнообразни моменти от живота му, с цел да стигне до отговора на въпроса “Кой в действителност е Иван Манчев и има ли право да се държи по метода, по който го прави в “Кошмарите ” и не само…? ”.

Aз съм подобен, какъвто съм, с помощта на моите родители. Семейството е извънредно значимо, то е в основата на всичко, съобщи гостът, който е станал готвач точно поради татко си. “Иване, ти си огромен сладокусник, желая да те направя готвач ”, споделил Манчев-старши един ден на сина си, който до тогава бил уверен, че бъдещето му е в фамилния автосервиз.

Оказа се също, че измежду обичаните храни на шефа (въпреки догатките на мнозина) са печените кренвирши с кашкавал и яйцата по панагюрски. Страстта си към чесъна и лютите чушки пък носи от дете. Затова, откакто учителката от детската градина помолила родителите му да не му дават да яде чесън през седмицата, с цел да не мирише, той почнал да си носи люти чушлета в джобчето на престилката. В цялостния епизод на подкаста, който следва да излезе и в формалния YouTube канал на ToTo Yotov феновете ще могат да научат и по какъв начин дребният Иван избавя бойци от апетит, както и историята за прасето и свинските пръжки, поради които се озовал в карцера на казармата.

На въпроса на Тото за какво толкоз доста се вика в кухнята на един ресторант, Манчев изясни, че стресът в действителност е голям. “Ти произвеждаш артикул, който би трябвало да доставиш, т.е. да продадеш на момента. Като в дребна фабрика, само че в случай че обувките, които правиш през днешния ден, можеш да ги продадеш след месеци или година, храната би трябвало да я доставиш на клиента в границите на минути. Познавам даже готвач, който освен вика, а даже и бие, в случай че нещо не е както би трябвало ”, призна той.

Пред публиката в театъра гостът показа още, че три години е работил в ТВ7 без да му заплащат: “Достатъчно ми беше да изписват вярно името ми и това на ресторанта ми ”. След време обаче точно това решение се оказва конкурентното му преимущество, когато отива на кастинг измежду доста други положителни готвачи за “Черешката на тортата ” – форматът, поради който доста наши известни персони, откакто са взели участие, към този момент не му приказват и даже не го поздравяват. “И теб няма да пощадя, в случай че някой ден се съгласиш да участваш ”, закани се Манчев на Тото.

Манчев, който единствено за няколко години съумява да се издигне от помощник-готвач на закуските до основен готвач и член на управителния съвет на най-големия хотел у нас, прочут тогава като “Японския ”, показа и един от водещите си правила: “Не е значимо какво имаш, значимо е какво създаваш. Това е житейският принцип, който безкомпромисният в работата си готвач би трябвало да следва и освен той. Затова и ти си доста сполучлив Тото, поради това, което създаваш – хората харесват това, което правиш, с помощта на това какъв си! /…/ За мен беше привилегия, че съм тук – усещах се прелестно и ти благодаря за поканата. Бъди подобен, какъвто си! ”. Това сподели на финала на подкаста началник Иван Манчев.

Целият епизод от гостуването на Иван Манчев в подкаста “При Тото MEGA ” очаквайте скоро в формалния YouTube канал на ToTo Yotov.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР