За Лионел Меси е предопределено да се завърне в Барселона

...
За Лионел Меси е предопределено да се завърне в Барселона
Коментари Харесай

Кройф: Меси и Барселона заслужават един последен танц заедно

За Лионел Меси е предопределено да се завърне в Барселона един ден, защото футболистът и клубът „ заслужават един финален танц дружно “, счита спортният шеф на испанския гранд Жорди Кройф, представен от организация ДПА.

21-годишната кариера на актуалната звезда на Пари Сен Жермен Меси на " Камп Ноу " завърши през август 2021 година, когато каталунският клуб разгласи, че не може да си разреши нов контракт с аржентинеца поради разпоредбите за финансов феърплей в Ла Лига.

Контрактът на Лионел Меси с Пари Сен Жермен изтича през идващото лято, като играчът е свързван с трансфер в американския Интер Маями, който се състезава в Мейджър Лийг Сокър. Меси ще навърши 36 години през 2023-а, а Кройф се надява да го види още веднъж на " Камп Ноу “ в бъдеще, макар че може да не е в качеството му на футболист.

„ Ясно е, че Барселона и Меси би трябвало да бъдат още веднъж дружно един ден “, сподели Жорди Кройф пред told RAC1. „ Може да е след края на спортната му кариера, само че те заслужават последна прегръдка, един финален танц дружно “, добави Кройф.

Лионел Меси означи 672 гола в 778 мача с екипа на Барселона, добавяйки 265 асистенции. Най-много попадения Меси осъществя под управлението на Пеп Гуардиола - 211, в 219 дуела и завоюва 14 трофея за четири сезона.

Гуардиола, който има контракт с Манчестър Сити до юли 2025 година, неотдавна съобщи, че ще се завърне в Барселона един ден, в случай че клубът се нуждае от него. Специалистът добави, че „ нищо не се съпоставя “ с това да тренира клубът, който е покрай сърцето му.

Попита за опцията Пеп Гуардиола още веднъж да стане старши треньор на каталунците в бъдеще, Кройф разяснява: „ Той е достигнал равнище, на което самичък избира личната си орис. Не са доста тези, които са постигнали това – фантазията на всеки експерт. Дали ще се завърне, или не, нямам концепция. Мисля, че е благополучен в Сити. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР