За кредитна ваканция и при бързите кредити заради кризата с

...
За кредитна ваканция и при бързите кредити заради кризата с
Коментари Харесай

Възможна ли е кредитна ваканция и при бързите заеми?

 За кредитна почивка и при бързите заеми поради рецесията с ковид упорстват от Асоциацията за отбрана на потребителите. Преди дни стана факт първият в новата ни история мораториум върху банковите заеми.

Без работа и с 14 бързи заема - по този начин жена посреща изключителното състояние. Предпочита да остане анонимна, тъй като някои от околните й не знаят за изтеглените заеми.

" Теглят се 1,2, след това при усложнение да внасяш – теглиш идващ, с цел да покриеш вноските от предния. И по този начин това става една серпантина. Докато се усетиш - към този момент си на дъното “, споделя тя пред камерата на нова тв.

Дъното става по-дълбоко с идването на ковид. Намирането на работа става съвсем невероятно, а неплатените суми по заемите се натрупат, споделя дамата.

" Аз сега съм без работа. Нещата станаха такива, че си заставам у дома – сега няма по какъв начин да си намеря работа. Длъжникът знае, че е дебитор - никой не твърди, че няма да си върне това, което законно дължи. Но просто събитията са такива, че от време на време става невероятно “, споделя още тя.

Сега гледа да заплаща сметките за ток и вода и купува най-необходимото за нея и сина й благодарение на родственици. Въпреки това сметката още веднъж не излиза.

" Сама съм. Имам наследник. Засега се оправям сама. Помагат ми близки. Дължиш 82 лева вноска, а си с 100 лева за седмицата. Ако внесеш тази вноска, оставаш без пари за прекарване. Да не приказваме за медикаменти и така нататък “, показва дамата.

За да излезе от дъното, се надява краткотрайно най-малко да спре да заплаща вноските, до момента в който си откри работа.

Кредитна почивка от 6 месеца за хора като тази жена предлагат от Асоциацията за отбрана на потребителите.

" Потребителите, които са изпаднали в неплатежоспособност – да имат право да им бъдат отсрочени вземанията, главница + лихви, и да няма наказателни лихви. Това е изцяло солидарно с ситуацията, в която сме намираме сега, и това е метод, по който бихме помогнали на потребителите да си поемат глътка въздух “, споделя Пейо Майорски от Асоциацията за отбрана на потребителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР