За Коко Гоф се говори още от нейните първи стъпки

...
За Коко Гоф се говори още от нейните първи стъпки
Коментари Харесай

Шампионката Гоф: Някои хора ме смятаха за медиен балон, но така само разпалиха огъня в мен

За Коко Гоф се приказва още от нейните първи стъпки на професионалната тенис сцена. Детето-чудо на американския тенис победи Винъс Уилямс на Уимбълдън, когато беше още единствено на 15 години и от този момент всички нейни сънародници чакаха тя да наследи сестрите Уилямс на върха в спорта. Вчера тийнейджърката пък направи първи стъпки към това да извърши тези големи упования към себе си, триумфирайки над Арина Сабаленка във финала на US Open и по този начин завоюва първата си купа от Големия шлем, а е ето какво показа щастливата Гоф на последвалото награждаване:

" Благодаря на хората, които не имаха вяра в мен. Преди към месец завоювах WTA 500 конкуренцията във Вашингтон и хората споделиха, че ще спра до такава степен. Преди две седмици пък взех купата на WTA 1000 шампионата в Синсинати и още веднъж чух по какъв начин това е най-значимото нещо, което бих могла да реализира, само че сега заставам пред вас с купата от US Open.

Опитах се да понеса всички тези рецензии с нужното достолепие, до момента в който давам най-хубавото от себе си на корта, тъй като най-добре знам на какво съм способна. Истината е, че някои си мислеха по какъв начин наливат вода в огъня ми с сходни мнения, единствено че това си беше чист бензин и само го разпалиха още повече вътре в мен. Горях цялата по време на шампионата.

Феновете си мислят, че не чета мненията им, само че в действителност бъркат и даже правех тъкмо това към 10 минути преди мача. Видях голям брой отзиви, съгласно които към този момент съм завършила с тениса и съм се оказала просто един медиен балон, на който времето е отминало съвсем незабавно. Обичам да оборвам хората и родители ми го знаят най-добре. Често върша тъкмо противоположното, откакто са ме посъветвали нещо, единствено че точно този ми темперамент е повода да бъда толкоз сполучлива на корта.

Този успех значи извънредно доста за мен и съм към момента малко шокирана от случилото се. За пръв път виждам татко си да плаче, откогато се помня. Винаги се е имал за доста твърд, само че през днешния ден маската му падна. Загубата на Ролан Гарос през предишния сезон беше доста тежка за мен, само че Господ те подлага с причина на разнообразни тествания и в този момент чувството е доста по-сладко " - показа новата шампионка на US Open.

Източник: Tennis Majors

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР