За жалост причините за трагедията с вертолета край Пловдив все

...
За жалост причините за трагедията с вертолета край Пловдив все
Коментари Харесай

Зам.-командирът на ВВС посочи двете основни версии за трагедията с падналия вертолет

За жал аргументите за нещастието с вертолета край Пловдив към момента не са известни. Със заповед на министъра на защитата е назначена комисия от военна полиция, целяща да се открият в действителност аргументите за това събитие. Прокуратурата си организира свое лично проучване. Това съобщи в ефира на Нова тв ген. Петьо Мирчев, зам.командир на Военновъздушни сили.

" Техническа неточност - главно това се дискутира в общественото пространство. Като специалист мога да кажа две версии - или механически проблем, обвързван с опашния винт, или неточност и неправилни дейности от страна на водача. В момента всичко са догадки въз основата на опит ", добави той.

" Засега имам много нищожни данни и комисията не е завършила с следствието. Към момента не е имало сигнали за проблем с машината. Не е докладвано, нито записано. Това е авиационна техника. Наистина тя се поддържа съгласно опциите, само че в действителност една машина минава и седмичен, и дневен надзор. Преди самия полет се ревизира. Все отново тя може да откаже като всяка една машина. Качвате се в една кола, може да се спука гума, значи ли, че не е поддържан автомобилът ", сподели още Мичев.

Запитан за изказванието, че някой от екипажите, били на борда на вертолета същия ден, играли съветска рулетка, той съобщи: " Аз съм специалист по вертолетна авиация. Не желая да разясня изказванията на политиците. Професията на летеца е рискова. Има една просвета, занимаваща се с ръководството на риска. Рискът е обвързван с външни фактори, дейности на екипажа и така нататък Във всеки един ден водачът знае, че той рискува ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР