За жалост много хора в България имат проблеми с финансите.

...
За жалост много хора в България имат проблеми с финансите.
Коментари Харесай

Пет стъпки към финансова стабилност

За жал доста хора в България имат проблеми с финансите. Някои не получават задоволително пари, други не вършат добре сметка за своите разноски, а при други е композиция от двете неща. В тази публикация ще се опитаме да дадем насоки в пет поредни стъпки за това по какъв начин да постигнете финансова непоклатимост. Вижте кои са те: 

1) Разберете добре финансовата си обстановка

Важно е да имате добър взор над своята финансова обстановка. Разберете добре какво плащате, какъв брой плащате, по кое време го плащате и дали има спомагателни лихви в случай че се забавите. Също по този начин би трябвало да видите по кое време получавате своите пари, от какъв брой места идват приходите ви. Вижте кои са нещата, които плащате предпочитано, дали ви остават пари за икономисване и вложение. 

2) Вижте по какъв начин можете да оптимизирате своите отговорности

Втора стъпка е да видите по какъв начин може да оптимизирате своите отговорности. Има ли метод да плащате по-малко за телефон, интернет? Има ли по какъв начин да отоплявате жилището си по по-икономичен метод? Спестявате ли оптимално като пазарувате хранителни артикули, облекла и други значими неща? Проследете защо давате най-вече пари като започнете да си водите месечен финансов доклад. Ако имате разноски с лихви, изчистете първо тях. 

3) Направете финансов проект за своите доходи и вижте по какъв начин да ги увеличите 

Вижте какъв брой пари получавате на месец. Какви са източниците ви на приходи и дали може да добавите още към тях. В идеалния вид ще имате най-малко два източника на приходи - един главен и един, който е помощен и от него може да спестявате или да инвестирате. Вижте какъв брой пари бихте получили до края на годината и по-късно по какъв начин може да ги увеличите. 

4) Започнете да спестявате и се оглеждайте за вложения

Можете да започнете да спестявате пари и да се оглеждате за подобаващи вложения. Говорете със експерти, в случай че имате потребност от това къде да насочите парите си. Добре е да имате пари зад тила си - някаква сума в случай че има непредвидени разноски. В дебелите книги за финанси написа, че е добре да имате спестени пари за най-малко половин година напред. Започнете с месец, направете ги два, по-късно три и по този начин нататък. Таванът си определяте вие. 

5) Направете свое капиталово портфолио, което да разширявате

Можете да започнете да инвестирате и да се оглеждате за разнородни благоприятни условия за това съгласно бюджета, който имате. Може да сте по-рискови, може да бъдете и по-консервативни. Всичко зависи от вас самите и професионалните препоръки, които ще получите. 

Имайте поради, че тези пет стъпки не се осъществят бързо. Може да се развиват в продължение на години до момента в който ги постигнете. Важното е да бъдете дисциплинирани и поредни. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР