За извършването на строителни дейности по небостъргача Златен век на

...
За извършването на строителни дейности по небостъргача Златен век на
Коментари Харесай

Пак напрежение покрай Златен век

За осъществяването на строителни действия по небостъргача " Златен век " на строителната компания " Артекс " алармираха поданици на столичния кв. " Лозенец ". От компанията настояват, че правят " проучване на сигурността ". От Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) пък направиха инспекция, която посочила, че единствено се възстановявала част от защитната мрежа, скъсана по време на бурята от последните дни.

Във видео, оповестено във фейсбук страницата на инициативния комитет " Лозенец ", се вижда по какъв начин стрелката на крана до обекта се движи, а от градежа се чува звук.

На обекта не би трябвало да се строи, защото от април има заповед на ДНСК за заледяване на плана. Тя беше обжалвана от вложителя " Артекс ", който завоюва делото на първа инстанция. Решението на съда обаче още не е влезнало в действие, а ДНСК ще го апелира. За това съгласно жителите на градежа не би трябвало да се работи законно.

" За следващ път доказателство, че законите не се почитат! Започнаха нелегално отново да работят ", написа в обявата във фейсбук групата на недоволните. В нея се споделя още, че митингите на хората от " Лозенец " против високата постройка до хотел " Маринела " ще бъдат възобновени през септември.

В изказване от " Артекс " оповестиха, че дейностите им са " съгласувани и са в границите на закона ". " Налице са всички нужни документи, разрешителни и решения на съда, с цел да се удостовери това ", написа още в изказването. В него се споделя, че на " Златен век " се прави проучване на сигурността, за което била известена и ДНСК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР