За извършеното престъпление против интелектуалната собственост - по чл.172б, ал.1

...
За извършеното престъпление против интелектуалната собственост - по чл.172б, ал.1
Коментари Харесай

Пробация за варненец, продавал имитации на световни марки

За осъщественото закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност - по чл.172б, ал.1 от Наказателен кодекс, на 48-годишния обвиняем бе наложено наказване " пробация “ за период от 1 година при две ограничения – наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично, както и наложителни периодически срещи с пробационни чиновници. Наказанието бе наложено по силата на реализирано в правосъдна зала съглашение. Това оповестиха от Районен съд за Varna24.bg.

На втори септември 2021 година, при осъществена инспекция в два магазина от търговски комплекс в КК “Златни пясъци “, стопанисвани от компания на подсъдимия, се открива предложение за продажба на мъжки, дамски и детски спортни екипи, тениски и фланелки, носещи знаци със запазените марки на общо 18 международно известни търговски компании, без единодушието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, сложени върху откритите в обектите на подсъдимия артикули, са сходни с тези на предпазените регистрирани търговски марки, което може да провокира комплициране у потребителите с оригиналите.

Общата стойност на инкриминираните артикули е за към 34000 лв..

48-годишният мъж е неосъждан. Веществените доказателства – предмет на закононарушението, се лишават и следва да бъдат унищожени. Направените по делото разходи за близо 800 лв. също са в тежест на подсъдимия. Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР