За изненадваща промяна в трасето на Турски поток съобщава турското

...
За изненадваща промяна в трасето на Турски поток съобщава турското
Коментари Харесай

Ново 20: Турски поток минава през България напът към...

За " изненадваща смяна " в трасето на " Турски поток " оповестява турското издание Haberturk, представено от Българска телеграфна агенция. Според информацията втората тръба по плана, която би трябвало да зареди европейските клиенти на " Газпром " ще мине през България, а не каквито бяха досегашните упования, през Гърция.

Плановете на Русия са да построи газопровод по дъното на Черно море с две тръби с общ потенциал от малко над 30 милиарда куб. метра газ годишно. Първата е за турските клиенти, а втората - за Европа. Досега настройките бяха газът за Европа да минава през хъб на границата сред Гърция и Турция.

На този стадий обаче няма водени договаряния сред Европейски Съюз и Русия за реализацията на газопровода.

Сега от Haberturk оповестяват, че смяната в маршрута е разисквана в турското Министерство на енергетиката и България е известена на най-високо равнище. Страната ни към този момент е почнала подготовка за реализацията на плана, твърди още турското издание.

Отношенията сред Турция и Гърция съществено охладняха в последните дни след историческа аудиенция на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Атина. Вместо да понижи напрежението сред двете страни, Ердоган съобщи претенциите си за преразглеждане на Договора от Лозана, с което си завоюва негативизма на гръцката страна.

В Русия също не са коментирали твърдо от кое място ще мине тръбата на " Турски поток ", ориентирана към Европа. Руският енергиен министър Александър Новак на няколко пъти повтори, че на този стадий се проучват всевъзможни разновидности.

тагове турски поток план газопровод русия турция
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР