За изминалите три години, откакто българската компания „Видеолукс Холдинг“ придоби

...
За изминалите три години, откакто българската компания „Видеолукс Холдинг“ придоби
Коментари Харесай

„Практикер“ удвои асортимента, служителите и продажбите си за три години

За миналите три години, откогато българската компания „ Видеолукс Холдинг “ закупи целия бизнес на немската верига за дома и градината в България, „ Практикер “ бележи сериозен растеж в продажбите и се трансформира в пазарен водач в бранша, като удвоява оборота си. От съществуващите през 2014 година девет хипермаркета в страната, компанията е обновила и разширила седем обекта и е отворила два нови в градовете Ямбол и Шумен.

След придобиването на „ Практикер “, „ Видеолукс Холдинг “ започва огромен план за модернизиране на визията и концепцията на хипермаркетите. Тя включва разширение на площта на магазините, използване на модерни строителни технологии и материали, както и екосъобразни решения за употребяваните запаси. Новите хипермаркети „ Практикер “ са светли, просторни и имат нова, по-функционална класификация и организация, тъй че потребителите елементарно да прегледат и да открият това, което им е належащо, за основаването и подобряването на своя дом и градина.

Днес в „ Практикер “ ще намерите на налични цени богат подбор от над 50 хиляди продукта на водещи международни и български производители за строителството, обзавеждането и ремонта на дома и градината. За миналите три години компанията удвоява предлаганите продукти, като доста усилва избора от артикули, създадени в България.


За положителното обслужване и консултация на клиентите, компанията влага в непрестанно образование за възстановяване на уменията и знанията на чиновниците си, които от малко над 500 през 2014 година, през днешния ден наброяват близо 1000 индивида. Тяхната съществена задача е да бъдат потребни и в помощ на потребителите. За улеснение на клиентите си веригата създава и предлага спомагателни услуги като застраховка „ Удължена гаранция “ на продуктите, 3D планиране на бани, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, превоз на закупени артикули, покупки на погашение.

До този миг с новата идея и визия работят хипермаркетите „ Практикер “ в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора. На 29 март, четвъртък, отваря порти изцяло актуализирания и осъвременен столичен хипермаркет „ Практикер “ – Люлин. Той посреща още веднъж своите клиенти в напълно ремонтирана постройка, разширена с повече от 3500 кв. м. Общата повърхност на магазина става съвсем 12 000 кв. м, а за приятното извършване на покупки ще се грижат близо 100 подготвени продавач-консултанта. Реализацията на плана е дело на строителна компания „ Монтаж Строителни Конструкции “ АД.

Плановете на компанията до края на годината включват разкриване на актуализирания хипермаркет „ Практикер “ във Велико Търново напролет и пускане на реконструкцията на втория столичен магазин „ Практикер “ - Дружба в края на есента. Предвижда се и разширение на веригата в нови градове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР