За измамни имейли от името на официални европейски или национални

...
За измамни имейли от името на официални европейски или национални
Коментари Харесай

За нова измама с фалшиви онлайн призовки предупреждават от МВР

За лъжливи имейли от името на публични европейски или национални правоохранителни институции предизвестяват от ДМОС - Министерство на вътрешните работи.
Измамните известия гласят, че жертвите са обект на следствие, обвързвано с детска порнография, заради което следва да заплатят избрана сума, с цел да бъде прекъснато наказателното гонене против тях.
Информацията за разпространяването на такива подправени имейли е получена в Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ по канала на Европол.
Много от получателите на тези имейли, разпознали измамата, са уведомили формалните си национални управляващи или Европол.От ДМОС ползват копия от последните две лъжливи известия, получени в България, и припомнят, че както в Министерство на вътрешните работи, по този начин и в европейските правоохранителни институции нямат процедура за информиране на жителите по електронните пощи.
Съветът на специалистите е при приемане на сходен вид електронни писма да се заобикаля даже отварянето им, тъй като това може да крие възможен риск за техните електронни устройства.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР