Могат ли златните кюлчета и монети да предпазят от инфлацията?

...
За инвеститорите защитата на техните портфейли е също толкова важна,
Коментари Харесай

За инвеститорите защитата на техните портфейли е също толкова важна, колкото увеличаването на балансите им. И когато инфлацията е висока - както беше през последните няколко години - това е особено важно. Инфлацията може да подкопае стойността на вашите инвестиционни долари, намалявайки стойността на портфолиото ви. За щастие има начини, по които можете да защитите портфолиото си от вредните ефекти на инфлацията.

Един актив, към който инвеститорите често се обръщат за това, е златото. Златото отдавна е популярен избор за тези, които търсят стабилно, безопасно и надеждно съхранение на стойност. И един от най-лесните начини да инвестирате в злато е чрез закупуване на златни кюлчета и монети.

Научете повече за инвестирането в злато с този безплатен информационен комплект.

Могат ли златните кюлчета и монети да предпазят от инфлация?

Ето как златните кюлчета и монети могат да ви помогнат да се предпазите от инфлация.

Цените на златото често се покачват, когато доларът е слаб

Една от причините златото е умно допълнение към всяко портфолио е, че традиционно запазва стойността си във времето, дори по време на пазарни спадове и икономическа несигурност. А когато инфлацията е висока, цените на златото всъщност са склонни да се покачват.

Например, от 1970 до 1980 г., средната лихва по федералните фондове е нараснала от 8,98% на 13,82%, според Федералната резервна банка на Св. Луис. През същия този период цените на златото скочиха от $35 на акция до $850 на акция, според данни на NASDAQ. Тези, които са притежавали злато през този период, са успели да защитят богатството си от въздействието на инфлацията и потенциално да увеличат стойността на портфолиото си.

Предлагането на злато е ограничено

Цените на златото са склонни да се покачват по време на инфлация периоди поради ограниченото предлагане на благородния метал. Не можете да произвеждате злато бързо в големи количества по начина, по който можете да хартиите валута, а в света има толкова много от него за добив.

В резултат на това, когато търсенето на злато се увеличи — както става, когато инвеститорите го обърнат, за да се предпазят от инфлация - цената му също се покачва. Това може да защити вашата покупателна способност, когато доларът е слаб поради инфлация.

Златото е световно признато

Златото е световно приета валута и актив. Стойността му не е пряко свързана с една икономика или пазар по начина, по който е фиатната валута, което му позволява да издържа на икономически сътресения и геополитическа несигурност по-добре от други активи.

В допълнение, тъй като физическото злато винаги има глобален пазар , сравнително лесно е да продавате по всяко време, за да генерирате допълнителни пари – нещо, което може да се наложи да направите, когато покупателната способност на парите ви е намаляла.

Златото диверсифицира вашето портфолио

Диверсификацията е от решаващо значение аспект на инвестирането. Разпределяйки парите си между различни активи, вие намалявате общия си риск с консервативни активи, като същевременно оставяте място за потенциал за растеж чрез по-променливи активи.

Златото обикновено не се движи по същия начин като други активи, като напр. акции или облигации. Когато тези активи са надолу, златото често се покачва и обратно. Така че, като купувате златни кюлчета и монети, можете да защитите портфолиото си от загуби, когато други активи се поколебаят поради инфлация.

Долната линия

Златните кюлчета и монети могат да служат като надежден хеджиране срещу инфлацията. Историческата стойност на благородния метал, ограниченото предлагане, глобалното разпознаване и възможностите за диверсификация го правят привлекателен актив за инвеститорите, търсещи защита срещу инфлацията.

Въпреки това, важно е да запомните, че златото трябва да бъде само една част от по-широка инвестиционна стратегия, която взема предвид други фактори, като вашата толерантност към риска и общите инвестиционни цели. Финансов съветник може да ви помогне да създадете план, който най-добре отговаря на вашия бюджет и нужди. Подхождайки към инвестициите си по обмислен и стратегически начин, можете да помогнете да гарантирате, че портфолиото ви остава стабилно и сигурно в условията на инфлация и други икономически проблеми.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР