За информационния поток в Южна Корея може да се говори

...
За информационния поток в Южна Корея може да се говори
Коментари Харесай

Развален телефон: Иранска катерачка изчезна, след като стартира без хиджаб

За осведомителния поток в Южна Корея може да се приказва доста и следващият образец за това е казусът с " изгубването " на иранската катерачка Елназ Рекаби. Състезателката по скално катерене дръзна да стартира конкуренцията без хиджаб. Мнозина одобриха това като митинг поради гибелта на 22-годишната Махса Амини, която бе арестувана за " неправилно " носене на хиджаб от иранската полиция. И по-късно умря, хипотетичната причина за кончината ѝ бе, че е разследване от тежък побой.
                             

Малко след старта Елназ беше оповестена за изчезнала, а нейни другари алармирали, че не могат да се свържат с нея. Южна Корея разгласи спортистката за национално търсене, само че след обява в Инстаграм профила ѝ стана ясно, че информацията, оповестена в медиите е извънредно неточна.

 

Първо стана ясно, че Елназ Рекаби не е изчезнала и че пътува към родината си с останалата част от тима. А стартирането ѝ без хиджаб няма нищо общо с догатките за митинг. И не било никаква демонстрация на храброст. Причината е напълно друга - спортистката несъзнателно останала без хиджаб, поради преждевременното ѝ повикване за старт. 
                             

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР