За хората, страдащи от непоносимост към лактоза, яденето на храни

...
За хората, страдащи от непоносимост към лактоза, яденето на храни
Коментари Харесай

9 сирена, подходящи при непоносимост към лактоза

За хората, страдащи от нетърпимост към лактоза, яденето на храни с високи равнища на лактоза може да аргументи доста неприятни храносмилателни проблеми – от отичане на корема и газове до конвулсии и сериозна болежка в стомаха.

За благополучие непоносимостта към лактоза не всеки път значи цялостно отричане от млечните артикули. Всъщност някои типове сирена съдържат в себе си минимално количество лактоза, което в множеството пъти няма да сътвори проблем. Разбира се, потреблението би трябвало да бъде в умерени количества.

Правилото гласи, че колкото по-прясно е сиренето, толкоз повече лактоза съдържа то. Така че, в случай че страдате от лактозна нетърпимост, сигурно би трябвало да избягвате по-кремообразни типове сирене като рикота да вземем за пример.

Захарта е главният съставен елемент на лактозата, който я прави сложна за преправяне. Следвайки тази логичност, отлежалите твърди сирена имат по-ниско наличие на лактоза и за по-лесни за мелене.

Важно е да се означи, че някои хора с нетърпимост към лактоза просто не могат да одобряват никакви млечни храни без да изпитват дискомфорт. В тези случаи е най-добре напълно да се заобикалят всички сирена. Все отново девет сирена са много по-безопасни:
Мюнстер
Мюнстер има 0-1,1% диапазон на лактоза. Полумекото сирене е леко ядково и нормално се прави с краве мляко. Може да го консумирате за изработката на сандвич или независимо в плато с други разрешени сирена.
Камамбер
Това известно френско сирене има диапазон от 0-1,8% лактоза. Камамбер е прочут със своята мека, кремообразна текстура и млечен, тревист усет. Бялата плесенна кора на сиренето е годна за консумация.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР