За големите инфраструктурни обекти ще бъде платено. Това увери пред

...
За големите инфраструктурни обекти ще бъде платено. Това увери пред
Коментари Харесай

Иван Шишков увери, че ще бъде платено за големите инфраструктурни обекти

За огромните инфраструктурни обекти ще бъде платено. Това увери пред БНР служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков във връзка построяването на Автомагистрала " Хемус " - първи, втори и трети лот, както и пътя Ботевград - Видин .

" За тях ще бъде разплатено всичко, което е осъществено, с приспадане на задатъците, които са получили ", сподели Шишков
 Зима измежду лято заварил министър Шишков на
Зима измежду лято заварил министър Шишков на " Хемус "

И той се захваща с " Автомагистрали "

Той счита, че това ще помогне за периодите на създаване, с цел да могат да продължат да работят. " Знаете, че не ми беше прелестно да открия, че автомагистралата " Хемус " беше " зазимена ", когато би трябвало да бъде строена ", изясни служебният районен министър.

Шишков разясни, че в бюджета на АПИ има пари и може да се получи по този начин, че до края на годината те да не бъдат усвоени , тъй като има планувани пари за съществени поправки, а няма планове за такива.

" Така че при това преструктуриране на бюджета на АПИ, там където е извънредно значимо и належащо да им бъде платено , с цел да могат да продължат инфраструктурните обекти, ще бъде направено ", сподели Шишков.

Министърът разясни, че процедурите за зимното поддържане на пътищата са пуснати. " Работим много положително, за да изгладим всички насъбрани проблеми ", сподели Шишков.

Направеното като вид за индексация за строителните компании нямаше по какъв начин да бъде приложено, съобщи още районният министър. По думите му индексацията ще касае всички браншове и много съществено самите общини .

" Тази индексация не касае единствено Министерство на регионалното развитие, тя ще касае общините. Не става въпрос за обекти единствено на министерството. Става въпрос и за проблеми с контракти сред общини и строителни компании . Другата част, където индексацията ще влезе в интензивно деяние, ще бъде в частта с европейските пари. Първата стъпка е да се реши самата индексация като индексация ", сподели районният министър.

Относно напредъка по завършването на газовия интерконектор с Гърция Иван Шишков посочи, че " безапелационен график по дни не са оставили ".

Той призна, че при започване договарянията с компанията е имало загуба на темп. Сега лека-полека си връщат ритъма и се надявам да завършат обекта. Искам доникъде на септември всичко да е готово, с цел да може всички документи за приемателната комисия да са подготвени . С надзора се работи непрестанно ", разяснява Иван Шишков в предаването " Преди всички ".

По тематиката за санирането министър Шишков акцентира, че до март 2023 година то е със 100% финансиране от страната, а от март е с 20% съучастничество на етажната благосъстоятелност .

" От предходната стратегия останаха здания, които бяха с подготвени планове, с позволение за градеж. Те могат да бъдат финансирани , в случай че по най-бързия метод си приведат документите в съответния ред. Който успее да влезе в периода до март 2023 година, ще има финансиране, което ще е 100%, другите ще останат с финансиране 80 %. Но и при 80% е задоволително преференциално за самата етажна благосъстоятелност ", сподели Шишков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР