За финансови стимули на офицерите, участвали в преговорите за придобиване

...
За финансови стимули на офицерите, участвали в преговорите за придобиване
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов предлага финансови стимули за офицерите, преговаряли за двата кораба

За финансови тласъци на офицерите , взели участие в договарянията за придобиване на двата многофункционални модулни патрулни кораби с немската компания " Люрсен ", заприказва началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов във Варна. Информацията е от Министерството на защитата.

Адмирал Ефтимов прегледа проектите и самия Военноморски координационен детайл, който е във Военноморското учебно заведение във Варна.

Там той благодари на сътрудниците си, взели участие в договарянията за двата кораба и посочи сложността на процеса - преценяват се механически, юридически и финансови аспекти. " Ето за какво, когато изготвяме годишната заповед за възнагражденията, които отразяват политиката на държавното управление по приходите в Българската войска, ще предложа на министъра на защитата следния принцип - над плануваното за всички десетпроцентно нарастване на възнагражденията за 2021 година да бъдат уместно подтиквани хората с по-висока степен на подготовка и отговорност при вземането на решения ", безапелационен бе адмирал Ефтимов.

Във Варна той бе посрещнат от заместник-командира на Военноморски сили флотилен адмирал Георги Пенев и офицери от командването на флота. Визитата е част от програмата на началника на защитата от визити и срещи в главните формирования от Българската войска.

Адмирал Ефтимов се срещна със положението и вероятностите за развиване на Военноморския координационен детайл, който от 1 юли т.г. работи на територията на Пункта за базиране Варна. Обсъдена беше неговата подготовка за идната през май идната година сертификация. " Искам да видя какви са проектите на Военноморски сили и какво е темпото на работа, какво още може да се направи и с какво управлението на Щаба на защитата може да помогне, с цел да осъществим почтено този ангажимент ", изясни адмирал Ефтимов.

Той акцентира, че въпросът за положението на сигурността в региона на Черно море и задължението на съдружниците става все по-актуален в границите на НАТО.

По думите му национална ни позиция е да допринесем колкото може повече за ситуационната информираност в Черно море. Като гранична на страна да осигурим разбора на задоволително знаци за ситуацията тук на НАТО. " Така ще спомогнем за вземането на навреме политико-военно решение. Имаме нашата ясна упоритост и ангажимент ", съобщи началникът на защитата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР