За феноветe на спортните автомобили има изложба на състезателни и

...
За феноветe на спортните автомобили има изложба на състезателни и
Коментари Харесай

Автомобилната слава на Toyota в MAC Museum Art & Cars

За феноветe на спортните коли има галерия на спортни и тематични модели на Toyota в MAC Museum Art & Cars в Зинген до април 2023 година Производителят показва дванадесет емблематични спортни и серийни модела от последните си 65 години.

През 1967 година Toyota беше първият японски производител, който започва в изтощителното рали Round Australia - особено модифициран индустриален модел на Toyopet Crown Deluxe се състезава в 19-дневното съревнование за устойчивост и приключи трети в своя клас, поставяйки крайъгълния камък на историята на триумфа в моторните спортове на марката, която продължава до през днешния ден.

Легендарният състезателен автомобил Toyota 2000GT, от който са създадени единствено 351 броя, е един от експонатите на неотдавна стартиралото ревю в Южна Германия. Редкият атлетичен модел слага три нови международни върха за скорост и 13 върха в интернационален клас през 1966 година На тестовата писта Yatabe транспортното средство изминава 78 часа и 15 000 километра едновременно със междинна скорост над 206 км/ч.

В допълнение към класиката, посетителите на MAC Museum могат да чакат с неспокойствие истинския TS050 Hybrid с номер на шасито 17-06, с който Камуи Кобаяши прави най-бързата обиколка за всички времена на Circuit de la Sarthe през 2017 година При междинна скорост от 251,9 км/ч, хибридният спортен автомобил за дълги дистанции се нуждаеше единствено от три минути и 14,791 секунди. Тази скорост образува и основата за три поредни победи в Льо Ман (2018 до 2020) и две трофеи на международния шампионат на WEC.

Други топ-спортни модели модели в изложбата са рали автомобилът Celia GT4-ST165, с който Карлос Сайнц завоюва първата международна купа на марката през 1990 година, Corolla WRC-AE111 - победител в Монте Карло през 1998 година и Yaris WRC, с който Toyota завоюва през 2017 година завръщайки се след 18-годишна пауза във върха на рали-спорта.

Ралф Шумахер и Ярно Трули вземат участие в общо 79 надпревари от Формула 1 с Toyota TF105 Формула 1, която също е изложена, и реализираха пет подиума и две пол позиции. Изложението се добавя от супер спортния автомобил Lexus LFA, от който единствено 14 бяха доставени в Германия през 2010 година, годината на дебюта му.

Феновете на моторните спортове би трябвало да познават GT ONE от видеоиграта " Gran Turismo ". Динамичните фотоси и филми в модерната архитектурна конюнктура на MAC също напомнят богатата история на Световния шампионат за устойчивост на FIA, където Toyota сега сполучливо се показва със своя хиперкар. MAC е отворен от сряда до събота от 14:00 до 18:00 часа, а в 11:00 часа в неделя и на публични празници. Единичният билет коства 12 евро за възрастен, комбинираният билет за MAC1 и MAC2 се предлага за 20 евро. Повече информация можете да намерите онлайн на www.museum-art-cars.com.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР