За Европа на консенсуса трябва да сме постигнали консенсус вътре

...
За Европа на консенсуса трябва да сме постигнали консенсус вътре
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Да покажем на Европа, че българските политици се разбират


За Европа на консенсуса би трябвало да сме постигнали консенсус вътре в страната. Европредседателството не би трябвало да есе трансформира в еманация на вътрешнополитическия живот. Трябва да покажем, че можем да работим дружно. Това съобщи от парламентарната естрада Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ в политическа декларация на партията във връзка старта на новия сезон в Народното събрание, съобщи БГНЕС.

През първото полугодие икономическия напредък се усили до 3.6%. Това ни дава съображение да чакаме по-високи от прогнозните резултати в края на годината. Това ни дава съображение да твърдим, че управническата стратегия е написана тъкмо ", сподели Цветанов. И акцентира, че това ще е гаранция за 4-годишен мандат на ръководство на ГЕРБ.

Присъединяването на България към Шенген и Еврозоната остават цели на ръководството на ГЕРБ, акцентира още Цветанов. Той означи и че еднопосочно е била оценката на евроинституциите на постигнатото в връзките с Македония. "Западните Балкани ще останат във фокуса на бъдещата работа на държавно управление. Разумно би било европредседателството да не се трансформира в еманация на вътрешнополитическия живот ", сподели Цветанов и добави, че "трябва да покажем пред евроинституциите, че ние се разбираме между тях ".

Ключовите цели на председателството ще бъдат обсъждани в комисии в Народното събрание, означи той. "Вече има три посоки, по които ще се работи по европредседателствот. Основният европортал ще проработи през декември 2017. Надяваме се нашето председателство да протече по този начин, че българските жители да се почувстват по уверени в европейските евроинституции. Опозицията би трябвало да проумее, че печеленето на благосклонности не минава през разпространение на подправени вести. Доверие се печели в почтено съревнование, в което се оферират политически хрумвания ", сподели още Цветанов.

Той означи, че ръководената от него парламентарна група стартира този парламентарен сезон с ясни цели. Най-масови са публичните упования за антикорупционно законодателство. "До Нова година би трябвало да е подготвен новият антикорупционен закон. Ще има ръководещ орган, основаващ се на комисията за нелегално добито имущество ", разясни Цветанов. "В края на 2018 година би трябвало да е реалност и работещо електронно държавно управление. Трябва да се приготви нов Наказателен кодекс. Надявам се да приемем работещ миграционен закон ", означи Цветанов.

От парламентарната естрада той изброи и главните планове, върху които ще се работи ГЕРБ - Законът за частно охранителна активност, закон за концесиите, закон за образованието, в областта на опазване на здравето, работим по плана за закон за отбрана на детето, нов закон за интеграция на хората с увреждения, законова база за превъзмогване на демографската рецесия. "Младите ще се усещат добре пристигнали в България, когато страната ни покаже, че им предлага нови благоприятни условия ", сподели още Цветанов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР