За експертен кабинет с мандат от една година чухме за

...
За експертен кабинет с мандат от една година чухме за
Коментари Харесай

Денков: Не е ясно доколко разговорите за експертен кабинет са театър, а ние сме параван

" За експертен кабинет с мандат от една година чухме за първи път през вчерашния ден. Добре беше да се чуе, до през вчерашния ден знаехме единствено кой ще е министър председател. Добре ще е да се съберем и да обсъдим дали има нещо ново, което да промени нашите планове ", разяснява Денков.

Денков се надява ГЕРБ да включат и тях диалозите, а не да останат отвън тях като " Възраждане ".

" Видяхте по какъв начин в четвъртък и петък се назначават срещи без нашите водачи и изглеждаме отговорни по тази причина, че те отсъстват, а когато по-късно се прави среща тя за малко да не е взривена. Делян Добре съвсем взриви срещата, тъй че доста бързо да пристигна и да успокои нещата. За нас не е доста ясно дали има същински диалози и това е единствено прикритие зад едни други диалози, които към този момент са завършили и през днешния ден ще бъдат единствено официализирани ", уточни той и добави:

" Непрекъснато ГЕРБ ще се пробва да ни вкарва в някакво цайтнот - няма време. Когато на нас ни желаеха състав на кабинет, ние го показахме, единствено с цел да могат те вземат осведомено решени, а от нас желаят да чуят " да " или " не " без да знаем информацията, която бе оповестена през вчерашния ден и ни дават по-малко от 24 часа, с цел да решим ".

По думите му от ПП-ДБ към този момент ясно са дали отговор на няколко неща -  " ще поддържаме законите, които сложихме в законодателната стратегия, целите от управническата стратегия. Казахме ясно, че коалиция с ГЕРБ няма да има. Мария Габриел беше относително положително решение да се търси някакво развиване в позитивна посока, само че по какъв начин правиш експертен кабинет с изявени политически лица? Кой ще избере специалистите - Габриел или Борисов ", акцентира Денков.

" Ще поддържаме всичко, което съответствува с нашите полезности, нашите цели. Целта ни е да променим България, без значение дали сме съпротива, или ръководещи ", прибавя депутатът.

Попитан дали отстраняването на основния прокурор Иван Гешев е договорка за кабинет, акад. Николай Денков изясни, че " той от дълго време е трябвало да си тръгне ".

" Има опит за промяна на едно лице и не е ясно дали ще има някаква основна смяна. Трябва да се промени Конституцията и желаеме да забележим знаците, че това е допустимо да се случи ", съобщи акад. Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР