На снимката: „забелязване“ на ново чудовище от Лох Нес

...
За едно знаменито същество, издирвано почти век от армия от
Коментари Харесай

За едно знаменито същество, издирвано почти век от армия от следователи, се оказа досадно неуловимо.

Но сега нови изображения на това, което е било за които се твърди, че са чудовището от Лох Нес, се появиха, като един следовател ги приветства като „най-вълнуващите досега“.

Снимките са направени през 2018 г., но са били пазени в тайна, тъй като фотографът се страхувал от публичен подигравка.

Чи Кели, която направи изображенията и твърди, че създанието се движи с „постоянна скорост“, беше убедена да направи публично достояние след шумно издирване на чудовището миналия уикенд.

Г-жа Кели, преводач, каза, че тя и съпругът й Скот са правили снимки на района, след като са обядвали в Dores Inn, на брега на езерото, докато са били на семейна почивка на 13 август 2018 г.

„Аз тъкмо правех снимки с моя фотоапарат Canon на Скот и дъщеря ни Алиса, която тогава беше на пет, когато на около 200 метра от брега, движещо се отдясно наляво с постоянна скорост, беше това създание“, каза 51-годишният мъж.< /p>

„На моменти се въртеше и търкаляше. Никога не видяхме глава или шия. След няколко минути просто изчезна и никога повече не го видяхме.

„Първоначално се чудех дали е видра или двойка видри или тюлен, но никога не видяхме глава и никога излезе отново за въздух. Правеше това странно движение на повърхността. Не чухме никакъв звук. Под повърхността имаше тези странни форми. Не можах да различа никакви цветове - водата беше тъмна.

„Не можах точно да преценя дължината й, но двете части, които се виждаха, бяха дълги по-малко от два метра заедно.“

< p>Тя добави: „Не знам какво беше, но определено беше същество - животно. По онова време не исках да се изправя пред публичен присмех, като направих снимките публични.“

Тя показа снимките на Стив Фелтъм, който е прекарал повече от 30 години в опити да разреши мистерията, след като е напуснал работата си и продаде дома си в Дорсет през 1991 г. и той я убеди да пусне снимките.

Имаше разочарование през уикенда, когато стотици хора участваха в това, което беше приветствано като най-голямото издирване на създанието от 30 години.

Лошото време възпрепятства усилията за изстрелване на дронове за търсене на топлина и след като подводните микрофони уловиха четири „странни“ звука, изследователите осъзнаха, че са забравили да включат записващото оборудване.

Г-н Feltham каза: „Това са най-вълнуващите повърхностни снимки [на Неси], които съм виждал. Те са точно от типа снимки, които исках да направя от три десетилетия. Рядко се вижда нещо толкова ясно на повърхността.

„Те са оправдание за всички хора, които вярват, че има нещо необяснимо в Лох Нес. Те са забележителни. Изучавал съм ги и все още не знам какво е това.“

Докато първото записано наблюдение на чудовището от Лох Нес е регистрирано през 564 г., легендата става известна през 30-те години на миналия век, след вълнение от предполагаеми срещи и огромен медиен интерес.

Това последва съобщението на управителката на хотела, г-жа Олди Макай, че е видяла „подобна на кит риба“ във водите на Лох Нес на 14 април 1933 г. и направи Inverness Courier. Историята бързо беше проследена от националната преса.

На следващата година най-известното изображение на чудовището, известно като „Снимката на хирурга“, беше заснето и публикувано в Daily Mail. В продължение на десетилетия на него се гледаше като на доказателство за съществуването на чудовището.

Въпреки това, то беше описано като фалшиво от The Telegraph през 1975 г. и сега се смята, че е създадено като част от сложна измама.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР