За едни стендъп комедиантът беше глътка свеж въздух, за други

...
За едни стендъп комедиантът беше глътка свеж въздух, за други
Коментари Харесай

Цитиридис не се задържа дълго в шоуто, но поне намери любовта там


За едни стендъп комедиантът беше глътка пресен въздух, за други - извънредно време да го смъкват

Еее, добер вецер, здравейте. Казва се Николаос Цитиридис. Иска благодари на Би Ти Ви, це разреши приказва смесено по тв приемник и да бъде лице на ново соу. Това са първите реплики на “развален ” български на водещия Николаос Цитиридис, когато всички са вперили очи в него. И то с огромен интерес и очакване кой ще е на мястото на един от най-известните телевизионни водещи - Слави Трифонов. След 19 години “Шоуто на Слави ” младият стендъп комедиант зае мястото му.

“Често ме питаха по какъв начин ще се усещам в стола на предходния водещ на вечерното шоу на Би Ти Ви. Столът е нов и се усещам ужасно ”, сподели при започване на тв кариерата си Цитиридис пред “24 часа ”.

Първият епизод е излъчен на 27 януари 2020 година. В началото е на екран всеки делник от 22,30 до 23,30 часа. Но от четвъртия сезон ефирното му време е понижено с половин час. И още тогава стартира да се приказва за невисок рейтинг. Въпреки свиването на екрана от 24 май 2021 година започва онлайн продължение, наречено “По-късното шоу на Николаос Цитиридис ”, като епизодите са по 30 минути. А тази година се излъчваше единствено в петък още веднъж по един час.

След съвсем 4 години обаче Цитиридис слезе от екрана на 1 декември. “Шоуто има своята твърда публика и тя е най-вече младежка ”, споделят от малкия екран. Но смъкват предаването, защото програмата на Би Ти Ви ще бъде актуализирана от пролетта. Според медийни експерти обаче шоуто бързо се е изчерпало съдържателно, тъй като тв пазарът у нас е много дребен, а и известните посетители бързо свършват. Затова в късните тв часове се появяват и чалга звезди макар недоволството на част от феновете, които се оплакват от това във фейсбук. А единствено преди дни Би Ти Ви разгласи, че в праймтайма ще излъчва напълно ново комедийно куиз шоу - “Кой да знае? ”, което ще върви всеки делник.

Цитиридис си потегля от малкия екран, само че пък точно там срещна любовта. В студиото се срещна с актрисата Боряна Братоева, известна от сериала “Съни Бийч ”. Двамата публично оповестиха, че са двойка, в новогодишното издание на шоуто, където тя гостува.
 Цитиридис и Боряна Братоева публично оповестиха, че са двойка, в шоуто. Цитиридис и Боряна Братоева публично оповестиха, че са двойка, в шоуто. Снимка: Би Ти Ви
Първата седмица на  “Шоуто на Николаос Цитиридис ” почва мъчно за него. Гост е певицата Тита, която взе участие в игра от вида “Истина или предизвикателство ”, в която би трябвало да пие коктейл с незнайно за нея наличие. След като пробва от него, споделя, че е алергична към една от съставките и има възможност да стартира да се задушава. Николаос бързо излиза от състояние, като пуска реклами, с цел да се уверят, че Тита е добре.

Най-голямото предизвикателство за него обаче идва по-малко от два месеца след старта на шоуто - стартира пандемията от коронавирус. Предаването би трябвало да бъде преформатирано безусловно за часове - без бенд, без посетители онлайн и с понижен на половина екип поради противоепидемичните ограничения. Тогава Цитиридис стартира да прави изявленията на всевъзможни места - качен на 20-метрова вишка, в двора на старешки дом или посредством обществените мрежи.

“Аз нямах опит като водещ, камо ли като пандемичен водещ. Наложи ми се доста бързо да преформатирам в главата си всичко по какъв начин желая да наподобява ”, изяснява Цитиридис по това време пред “24 часа ”.

“В случая с шоуто на Додо (така назовават Цитиридис близки и другари - б.а.)обаче отговорен не е водещият, тъй като съгласно мен той бе свежа глътка въздух измежду мухлясалия свят на втръсналите до гибел телевизионни селебритита ”, написа музикантът и държавник Венци Мицов във фейсбук профила си. За други обаче е било извънредно време да бъде свален, тъй като е отегчителен и не става за водещ. Така настояват фенове в мнения под новината, че предаването стопира.

“Роден съм в Атина, пребивавам в “Дружба ”. Когато бях 5-годишен, се преместихме от Атина в “Овча купел ”, а това може да е много стресиращо за едно момче. Чудя се какво ще кажат моите другари, като ме видят по малкия екран - “А, гърчина! ” Когато бяхме дребни, обичаната ни игра беше “всички против гърчина ”, споделя Цитиридис.

Учил е публицистика във Факултета по публицистика и всеобща връзка към Софийския университет “Свети Климент Охридски ” и е работил в уеб страницата “Офнюз ”. Там печели премията “Валя Крушкина - публицистика за хората ” в категорията “Млад публицист ”.

Има опит като кореспондент в онлайн медии, сценарист, блогър, създател. Освен това се занимава и с музика. В 8-и клас със свои съученици прави хевиметъл тайфа.

Свири на барабани, умее да рапира и е известен като MC Greka. Една вечер през 2016 година се явява на аматьорското шоу (Open Mic) в “Комеди Клуб София ”. Изпълненията му са видяни от комедианта и управител на клуба Иван Кирков и по този начин Цитиридис става част от екипа и бързо придобива славата на надарен стендъп комик. 
 Тв водещият на сцената на “Комеди клуба ”, той е измежду резидентите му Тв водещият на сцената на “Комеди клуба ”, той е измежду резидентите му Снимка: Личен Профил Във Фейсбук
Редовно взе участие в подкаста към “Комеди клуба ”, както и в новинарското шоу “Комеди Клуб Новините ” дружно с Иван Кирков и Сашо Деянски. А от 2019 година става резидент на клуба - най-високата купа в стендъп комедията у нас. Същата година получава премията “Комедиант на годината ”. Оттогава до през днешния ден има стотици изяви в София и страната, както и няколко участия с комедиантите от клуба в зала 1 на НДК.

Цитиридис направи и свое стендъп шоу - “Това не е за по малкия екран ”, където споделя за всичко, което се случва зад кулисите на дребния екран. Миналата година го показа на турне.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР