За една седмица около 250 000 – 300 000 души

...
За една седмица около 250 000 – 300 000 души
Коментари Харесай

Кюрд, живеещ в България: 300 000 души са избягали от Африн само за седмица

За една седмица към 250 000 – 300 000 души от мирното население в Африн са напуснали домовете си. Това сподели в предаването „ Тази заран ” по bTV Ахмед Хоро – кюрд, който от 36 години е в България.

Почти цялото негово семейство е в сирийския град и сега няма връзка с тях. По думите на Хоро бомбардировките и нападенията към момента не престават.

Той добави, че отвред е затворено и хората няма къде да бягат. „ От едната страна е турската войска, а от другата – сирийската войска, от третата страна са войските на сирийската съпротива. В капан са”, сподели Ахмед Хоро.

„ Отникъде няма помощ, всеки се оправя самичък в горите и по поляните”, съобщи още той. Терористите не са там, сподели още Хоро.

„ Всичко, което се случва в Африн, е надалеч от медиите, никой не вижда какво става. Там се случва една човешка трагедия”, уточни той.

„ В момента няма кой да оказва помощ, тъй като има избрани договорености сред Русия, Иран и Турция, с цел да продължи тази интервенция срещу кюрдите. Там няма терористи, те са изгонени от там”, съобщи Акрам Наюф от асоциация „ Свободна Сирия”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР