За двойно увеличение на заплатите на служителите на МВнР са

...
За двойно увеличение на заплатите на служителите на МВнР са
Коментари Харесай

30 млн. лв. нужни на МВнР да реши проблема със заплатите

За двойно нарастване на заплатите на чиновниците на Министерство на външните работи са нужни сред 25-30 млн. лева , което е доста мъчно да се получи от държавния бюджет. Това, което министърът на външните работи Николай Милков е изискал в своя отчет е помощ за нарастване с 30% на заплатите, което се равнява на 8.5 млн. лева

Това съобщи непрекъснатият секретар на Министерство на външните работи Иван Кондов пред публицисти след съвещанието на отрасловата комисия, което състоя на фона на утринния митинг и оповестена стачка на чиновниците на ведомството. Служителите на външно министерство нямат никакви гаранции за развиване по техните претенции. Очаква се развиване по техния проблем да има, когато стартират разискванията на удължаването на бюджета за следващата година.

Кондов е удовлетворен, че чиновниците на Министерство на външните работи са получили поддръжка от парламентарно показаните партии.
 Младите ни дипломати - с телефон с копчета и издържани от родителите си
Младите ни дипломати - с телефон с копчета и издържани от родителите си

Синдикатът на Външно недоумява по какъв начин младежите могат да бъдат привлечени на работа в Министерство на външните работи

Във всички случаи ще има основни усложнения при изготвяния на визити и материали с продължаващите протестни дейности на чиновниците на Министерство на външните работи на 2 декември, петък. Тогава се приключват консулските услуги и заверки, стопира работата в Централното ръководство на Министерството на външните работи. Синдикатът на Министерство на външните работи обаче е подготвен на отстъпки, като се търсят някакви разновидности, тъй като и за тях стачните дейности също не са приятни. Синдикатът на Министерство на външните работи е подготвен да договаря и в случай че има гаранции нещо да се получи за заплатите на най-младите чиновници, стачката ще бъде прекъсната, посочи Иван Кондов.

Кондов не има вяра, че чиновниците във външното ведомство да станат обект на популизъм или популистки обещания сред първо и второ четене на бюджета, в случай, че желаят доста дребен финансов запас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР