За два случая на пренос на недекларирана валута през последните

...
За два случая на пренос на недекларирана валута през последните
Коментари Харесай

Откриха тираджии с недекларирана валута за над 1 000 000 лв.

За два случая на транспорт на недекларирана валута през последните дни оповестяват от организация “Митници ”.

Първата инспекцията е била осъществена на 30-ти декември в региона на Дунав мост 2 - на TIR с турска регистрация, пренасящ хартия на ролки от Чехия за Турция.

При нея чиновници на Митница Русе са разкрили в товарното му помещение чанта с 9 пакета с друга опаковка, в които, след отваряне, е открита валута в купюри от шведски крони.

Общото ѝ количество е 6 млн. шведски крони, които се равняват 1 077 264 лв..

Втората инспекция е осъществена преди два дни - още веднъж в региона на граничния пункт “Видин–Калафат ” и още веднъж на TIR с турски регистрация, само че пренасящ домашни използва от Англия за Иран.

Шофьорът му е заявил, че придвижва 5 000 евро, само че при инспекция в кабината са открити доста пакети с непозната валута - английски паунд. Общата им стойност се пресмята на 100 000 паунда, които се равняват на 223 138 лв..

Съставени са актове за нарушаване по Валутния закон на нарушителите, допълват от Митниците.

Общо над 41 милиона лв. недекларирана валута са хванали Митниците през миналата 2022 година На Министерство на правосъдието „ Капитан Андреево ” са хванати над 27 милиона лв.. След като бъдат отнети парите, стартират досъдебни производства, повдигат се обвинявания на водачите, които не са ги заявили. След това парите се връщат, само че се взима 20% санкция от сумата. Останалите 80% би трябвало да бъдат потвърдени като генезис.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР