За два дни в Херсон са избити около 100 души.

...
За два дни в Херсон са избити около 100 души.
Коментари Харесай

Жител на Херсон: Моят град не иска да е в Русия

За два дни в Херсон са избити към 100 души. Близките ми нямат бомбоубежище, седят у дома и са затворили порти и прозорци, само че руснаците употребяват вакуумни бомби, а една къща няма да издържи такова нещо.

Това описа в ефира на Нова телевизия украинецът Юри Паличев от Херсон, които живее в България.

„ Имам информация, че през днешния ден в моя град ще има масовка, театрална режисура от нехерсонски поданици, които са докарани от през вчерашния ден. Те ще вършат протест, на който ще демонстрират наслада за съветски телевизии”, уточни той.

И добави: „ Моят град не желае да е в Русия. Ние сме украински жители, желаеме да сме украинска част и това постоянно ще бъде така”.

Той описа, че кметът на града е обезпечил зелен кулоар и хората са си накупили храни и медикаменти. " В момента родителите ми имат ресурси за две седмици ", изясни украинецът.

Ние имаме националисти, само че нямаме нацисти. В моя град няма нито една военна база, а руснаците даже слагат мини. Има такива към нашата телевизия, заровени са в градинката към улицата, сподели още той.

Нямали сме никакви терзания - нито за потреблението на съветски език, нито за български или за някой различен език. Това за Донбаск е опрощение за войната. Не имам вяра, че Русия ще завоюва войната, само че съветският президент води война непочтено и не изключвам нуклеарна мощ. Не знам какво ще стане в действителност, сподели Паличев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР