За договор с обща стойност под 30 хил. лева е

...
За договор с обща стойност под 30 хил. лева е
Коментари Харесай

Подкупът от 2 хил. лв. за граничаря бил за договор под 30 хил. лева

За контракт с обща стойност под 30 хиляди лв. е изискал рушвет граничарят, арестуван в петък. Янко Серафимов, шеф на бранш в администрацията на Главна дирекция „ Гранична полиция “, бе хванат с 2000 лв..

Парите са били разказани и белязани, а мястото, на което ги взел, е било проследено, заяви градската прокурорка на София Илиана Кирилова, представена от „ 24 часа “. Тя изясни, че през цялото време по случая дружно работят прокуратурата, следственият отдел към нея и Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи.

Обвинителят, който е поел случая, е от икономическия отдел на Софийската градска прокуратура. Преди това не е бил в профилираната, сподели още Кирилова. И уточни, че както градската прокуратура, по този начин и към този момент закритата профилирана са имали триумфи по корупционни закононарушения, какъвто е казусът с граничаря.

Подкупът е пожелан от представител на компания, която се занимава с доставка на особено съоръжение за потребностите на гранична полиция. Става дума за така наречен директно договаряне, изясни зам. градският прокурор на София Чавдар Пастованов. Това значи, че сумата е под 30 хиляди лв., защото при по-високи стойности се организира социална поръчка.

Имаше доста добра организация. В рамките на няколко дни успяхме да документираме всички първични дейности, добави Пастованов. И изясни, че от кабинета на граничаря са конфискувани голям брой документи. Ще се ревизира дали и по тях е имало някакви нередности.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР