За днес заради силен вятър е обявен жълт код в

...
За днес заради силен вятър е обявен жълт код в
Коментари Харесай

Драмата в Етрополе е пълна! Магарицата Калина скъса синджира в пороя, а собственикът...

За през днешния ден поради мощен вятър е разгласен жълт код в Централна и Западна България, само че се чака дъждовете да отслабнат последователно. В община Етрополе беше оповестено бедствено състояние, което към момента не е анулирано. Обстановката обаче се възстановява, оповестява bTV.

Нивото на река Малък Искър и на язовира, който създаваше проблеми, е спаднало. Част от дворовете на къщите и мазетата към момента не са отводнени. Цял нощ вали, само че не мощно.

Зам.-кметът на Етрополе Стефан Борисов съобщи, че нощта е минала умерено.

„ Тепърва ще изчакаме да забележим по какъв начин ще се развие метеорологичната конюнктура и спешният щаб ще реши по кое време да се анулира бедственото положение”, добави той.

През нощта е имало дежурни екипи, които са следили непрестанно равнището на реката и на язовира. „ Контролирано се изпускаше и превантивно понижихме равнището с към метър от равнището на преливане на преливане на язовира”, сподели Стефан Борисов.

„ Количествата дъжд, които се изсипаха през предишния ден, по неофициални данни са към 130 л/кв. м, което колосално”, означи зам.-кметът.

Освен хората, от неприятното време страдали и животните. Сред тях и магарицата Калина, която надала заплашителен зов през нощта. „ Дойдох тук и водата – до корема. Тя беше скъсала синджира и напира да излезе на открито. От боязън. Отворих, беше затворено, само че стигнах до тук и – ни напред, ни обратно “, споделя притежателят Васил Василев. Той я изкарвал на паша след бедствието и чак тогава животното се успокоило.



Трети ден след бедствието в Чепеларе обстановката стартира да се възстановява, само че битката с вредите продължава. Хората към момента са неспокойни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР