За Димитров това беше пети успех в общо 13 мача

...
За Димитров това беше пети успех в общо 13 мача
Коментари Харесай

Григор Димитров обърна Анди Мъри в Бризбейн

За Димитров това беше пети триумф в общо 13 мача против някогашния №1 в света, като за трети път той побеждава Мъри след изгубен първия сет.

В началото и двамата печелеха безапелационно подаванията си. Димитров загуби единствено една точка на собствен сервис в първите си четири подавания. Мъри също се справяше. При 4:5 Димитров обаче направи двойна неточност, а по-късно и непредизвикана неточност при излизане на мрежата, с което даде две точки за пробив на съперника си. Още при първата Димитров прати форхенд в навън и по този начин Мъри завоюва първия сет.

Във втория сет още веднъж и двамата нямаха особени проблеми на сервис. При 4:4 Димитров пръв стигна до късмет за пробив. Мъри го избави, а след още две равенства българинът си обезпечи нова точка за пробив, при която Мъри прати топка в мрежата.

Димитров обаче беше неуверен на собствен сервис и позволи неточности, а съперникът му се възползва и върна пробива, с което остана в сета. В идващия гейм обаче Димитров стигна до нов пробив, с цел да поведе с 6:5. Проблемите му на сервис обаче продължиха, а с двойна неточност той даде брейкбол на Мъри. Димитров рискува на втори сервис и я избави. Мъри имаше нов късмет, само че Димитров още веднъж се оправи, този път вкарвайки смач макар разкъсан кордаж на ракетата. Българинът стигна до триумфа и изравни резултата.

 

Димитров стартира доста добре третия сет. Той проби, завоюва своето подаване, а с нов пробив поведе с 3:0. Димитров затвърди и втория пробив за 4:0, като влезе в серия от шест следващи извоювани гейма. Той имаше още два брейкбола в идващия гейм, само че Мъри ги избави и спря серията му. До края Димитров не позволи изненада.

" Определено не беше елементарно. През седмицата се видяхме с Мъри и си говорихме, че играхме тук преди 10 години. Радвам се, че завоювах и че стартирам годината в добър жанр. Най-доброто нещо в последните 6 месеца е, че бях здрав и че демонстрирам неизменност. Когато играеш добре в края на сезона, е мъчно да започнеш идващия по същия метод, само че се оправих. Искам да се любувам и не одобрявам нищо за даденост ", сподели Димитров след мача.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР