За десетките хиляди деца, затворени в центровете за задържане на

...
За десетките хиляди деца, затворени в центровете за задържане на
Коментари Харесай

Короновирусът идва за 43 000 непълнолетни по затворите в САЩ

За десетките хиляди деца, затворени в центровете за задържане на малолетни и други поправителни заведения в цяла Америка , специалистите издадоха тъмно предизвестие: Коронавирусът идва , написа АП.

Тази седмица Луизиана удостовери, че чиновник и три деца в държавно институция за задържане са се заразили с вируса, в това число едно живеещо в колективен дом в Батън Руж.

Делауеър, Минесота, Ню Йорк, Тексас и Кънектикът са измежду другите щати, които са отчели позитивни проби измежду младежите или личния състав.

Притеснени са от разпространяването на вируса в многолюдни заведения , където децата имат дребен достъп до маски и даже дезинфектанти за ръце , повече от 30 корекционни админи и бранители на правата приканиха във вторник за освобождение на уязвими младежи и за прекъсване на всички нови . Те също по този начин желаят явен проект за сигурност за тези, които остават вътре, в това число достъп до съответни защитни ограничения и по-добър контакт с близки .

" Въпреки че тези деца са скрити от погледа, те към момента са част от нашата общественост и тяхното здраве се отразява на здравето на всички нас ", сподели Рене Слайда от нестопанския център Луизиана за правата на децата. " Представете си какво би се случило, в случай че на едно учебно заведение е разрешено да остане отворено, даже когато учениците стартират да бъдат тествани позитивно за вируса. Стотици хора биха били изложени - децата, чиновниците и общностите, при които се прибират всяка вечер. "

Като се броят и възрастните, зад решетките в цялата страна има повече от 2,2 милиона души , повече от която и да е друга страна в света . Затворите се смятат за вероятни инкубатори за вируса. Веднъж инфектирани, броят на инфекциите бързо се умножава.

В Ню Йорк, затворническия комплекс на острова Рикърс и околните места за задържане регистрират редица позитивни случаи, които скачат десетократно до повече от 320 единствено за две седмици , съгласно Министерството. Някои щати започнаха да освобождават пандизчии в заведения за възрастни, в това число възрастни хора и други с хронични здравословни положения.

Но 43 000 малолетни в центровете за задържане и поправителните заведения в Америка " наподобява са изоставени " да му мислим след това ", разяснява Джина Уомак, изпълнителен шеф на Неправителствени организации Семейства и другари на пандизчиите на Луизиана.

Омър Вентерс, доктор и епидемиолог , който управлява организация, която се пробва да помогне за построяването на партньорства сред пандизите и доставчиците на здравни услуги в общността, съобщи, че " когато вирусът за пръв път стартира да се популяризира, съществуваше мит, че младежите не могат да се разболеят тежко . "

" Видяхме, че това не е по този начин ", сподели някогашният основен доктор за пандизите в Ню Йорк . Той добави, че центровете за задържане са несъразмерно запълнени от деца със съществени здравословни проблеми , което ги излага на необикновен риск.

" Така че не можем да продължим въз основа на същинско неправилно разбиране, че хората, които са там, даже и да се заразят, не могат да умрат, тъй като могат и ще умрат . "

Но проблемите с физическото здраве не са единственият проблем с младежта.

Като дребен, Ернан Карвенте Мартинес прекарва време в Центъра за малолетни Хоризонт в Ню Йорк, където към този момент има три доказани случая. Пандемията носи тежък прочувствен резултат, споделя той.

Много просветителни стратегии са прекратени или спрени, а визитата на фамилията е изцяло прекратено в множеството случаи, оставяйки децата да се усещат изолирани и уязвими . Децата, които са затворени, към този момент имат надалеч по-висок риск от самоубийство от тези в необятната популация, постоянно свързани с наркотична взаимозависимост, психологични болести или травматични детски прекарвания и постоянно включващи физическо и полово принуждение.

" Това единствено по себе си слага големи компликации за психологичното им здраве ", споделя Мартинес, който в този момент работи за самодейността Младите преди всичко, организация с нестопанска цел, която има за цел да затвори младежките затвори.

" Съществува оня боязън, че ще бъдете удавени от рецесията и в последна сметка ще би трябвало да се справяте, като сте надалеч от фамилията си и всички, които обичате . "
 Повече от 50 инфектирани в старешки дом в Калифорния
Повече от 50 инфектирани в старешки дом в Калифорния

Жителите на щата съблюдават изолираност, само че има 150 000 бездомни, сложни за тестване или карантина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР