За да успее да гласува в местния вот финансовият министър

...
За да успее да гласува в местния вот финансовият министър
Коментари Харесай

От ОИК-Хасково за казуса с вота на Асен Василев

За да успее да гласоподава в локалния избор финансовият министър Асен Василев би трябвало да потвърди пред ГРАО в Хасково с документи, че актуалният му адрес от 2000г. не е в Америка. Това разяснява ръководителят на Общинската изборна комисия Добромир Якимов откакто Василев не бе позволен да гласоподава в секцията, където комисията установи, че е премахнат от изборния лист и включен в забранителния за локалния избор в Хасково.

Председателят на Общинската изборна комисия в Хасково Добромир Якимов разяснява, че решението на секционната по проблема е вярно и уточни какви са опциите пред Асен Василев- да потвърди пред ГРАО, че актуалният адрес от 2000г. в Съединени американски щати е премахнат и че има непрекъснат и сегашен адрес в страната.

Той може да апелира отхвърли на СИК да го допусне до урната пред ОИК, а откакто тя се произнесе с решение, да отнесе въпроса и пред ЦИК, разяснява Добромир Якимов.

Дали до края на изборния ден през днешния ден Асен Василев ще успее да потвърди с документи, че актуалният му адрес в Съединени американски щати е премахнат и дали въпросът ще стигне и до ЦИК следва да разберем. Към момента той не разяснява обстановката.
Факт е, че на всички парламентарни избори досега той гласоподава в същата секция № 28 в Хасково, като бе определен и за народен представител от изборния регион.

При последния парламентарен избор при започване на април там той съумя да гласва с машина едвам от трети път, откакто на два пъти преди този момент тя не сработи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР