За да се стигне до изневяра в една връзка, причините

...
За да се стигне до изневяра в една връзка, причините
Коментари Харесай

Защо обвързаните изневеряват? Само по тези две причини!

За да се стигне до невярност в една връзка, аргументите могат да бъдат от най-различен темперамент. Те могат да варират от възприятие за полова незадоволеност до чувство за прочувствена празнина.

Интересна е гледната точка на Тами Нелсън - психотерапевт по фамилните връзки, който свежда измяната до две съществени аргументи.

1. Желание за завършек на актуалната връзка

Специалистът работи в уебсайт за запознанства сред женени лица Ashley Madison, които търсят мощни чувства отвън брачното ложе. Той споделя своите наблюдения пред Business Insider, като твърди, че една от главните аргументи, заради които обвързаните изневеряват, е, с цел да сложат завършек на връзката си. По думите му те избират този метод пред другия, който ще изисква да се изправят очи в очи с проблемите във връзката с актуалната им половинка. Според специалиста този вид невярност е по-често срещано събитие измежду представителките на нежния пол.



С наблюденията му е склонен и коучът Джеймс Прийс, който добавя пред The Independent, че „ дамите са наясно, че в случай че бъдат хванати, това ще докара до бърз завършек на връзките “. Според него това им икономисва време, а и вероятността връзката им със остарелия сътрудник да продължи отсега нататък е по-малка поради накърненото его и самочувствие на жертвата. Така, съгласно него, на рогоносеца ще му е по-лесно да се раздели с предателя, защото надали би му дал прошка.

2. Липса на физическо и/или прочувствено задоволство

Вторият вид невярност се следи с по-голяма периодичност при мъжете и работи като „ метод за запълване на това, което бракът им не може “, споделя Нелсън. Това значи, че в случай че сътрудникът усеща липса – било то физическа, или прочувствена, е допустимо той да потърси задоволство в обятията на човек отвън брака. В основата тук още веднъж лежи чувството за някакво вътрешно възмущение към сегашния сътрудник и терзанието за разискването на казуса с него – в тази ситуация налице е недостиг в връзките.

При този тип невярност обвързаният не всеки път желае да приключи връзката, а по-скоро - да задоволи своя потребност, която не може да бъде задоволена от колегата. Това изказване се удостоверява от най-често посочваната причина за регистрация в уеб страницата Ashley Madison – неналичието на тръпка и чувството, че бракът е „ изгубил искрата си “.

От своя страна Прийс изяснява още, че за изневярата способства и изкушаването от трети страни – нещо, което той твърди, че е по-разпространено при мъжете. По-голямата потребност при представителите на мъжкия пол от себеутвърждаване ги прави по-склонни към невярност. Затова при тях жаждата за невярност нараства още повече в случаите, когато усетят, че са станали обект на женско внимание.

И на финала от резултатите на едно забавно изследване на YouGov от 2015 година, излиза наяве, че 1 на всеки 5 британци е имал извънбрачна връзка. Изследването открива още разлики в претекстовете за невярност при двата пола – до момента в който мъжете са по-склонни да я извършат в резултат на полово незадоволство, то дамите го вършат поради нуждата от запълване на прочувствена празнота.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР