За да се предпазим от летните вируси, е необходима драконовска

...
За да се предпазим от летните вируси, е необходима драконовска
Коментари Харесай

Вирусолог: Драконовска лична хигиена бори летните вируси



За да се предпазим от летните вируси, е нужна драконовска персонална и социална хигиена. Това разяснява пред БТВ доцент Любомира Николаева, която е основен завеждащ отдел „ Вирусология” към Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Тя изясни, че под „ драконовска хигиена” има поради постоянно и дълготрайно да мием ръцете си с вода и сапун, както и безкомпромисно да следим за чистотата на хотелите и заведенията за хранене, които посещаваме.

„ Ние, хората, замърсяваме морето, природата не е виновна”, разяснява доцент Николаева.

По думите на експерта през лятото бактериалните инфекции са много по-често срещани, тъй като високите температури оказват помощ за тяхното размножаване, а забърсването на ръцете с мокри кърпички не е задоволително, с цел да се предпазим от тях, предизвести тя.

За летните вируси, доцент Николаева изясни, че в множеството случаи те остават без признаци. Ако има такива, то те са най-често повръщане и диария. В редки случаи, когато не се лекуват, те може да доведат и до по тежки болести като менингит, енцефалит и диабет. Затова е целесъобразно да посетим доктор, в случай че се почувстваме неразположение. „ При дребните деца това е наложително, тъй като там клиничната картина може да се вложи за часове”, предизвести доцент Николаева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР