За да постигнеш Слънчев дубъл“, имаш нужда от слънце. А

...
За да постигнеш Слънчев дубъл“, имаш нужда от слънце. А
Коментари Харесай

Как дъждът в Маями обърка плановете


За да постигнеш „ Слънчев дубъл “, имаш потребност от слънце. А тъй като в Маями не спря да вали проливен дъжд, Карлос Алкарас нямаше по какъв начин да излезе на корта за срещата си от 1/4-финалите.

И въпреки да наподобява, че неприятното време единствено е отсрочило с малко програмата, то пренарежда картите на масата.

Победителят от срещата сред международният №1 и Тейлър Фриц ще има 24 часа по-малко да се възвърне, преди да излезе на корта против Яник Синер, а след натоварени седмици в Индиън Уелс и Маями, това може да играе значима роля.

Алкарас има потребност от купа, която да му подсигурява и оставане на върха в международната класация, а в този момент му следва освен мач против противник в топ форма, само че и евентуално още един подобен, тъй като Синер записа трета поредна чиста победа, елиминирайки международния №54 Емил Руусувуори. В началото на втория сет дуелът посред им бе пресечен поради дъжд, само че това не наруши ритъма на двукратния първенец на Sofia Open и той се подреди измежду четиримата най-хубави във Флорида за повторно в кариерата си.

При дамите ще се наложи полуфиналите да бъдат играни в разнообразни дни. В четвъртък Елена Рибакина и Джесика Пегула ще дефинират първата финалистка на Miami Open, а преди този момент Петра Квитова и Екатерина Александрова занапред има да играят 1/4-финал между тях.

Междувременно Сорана Кърстя реализира изненадваща, само че изцяло заслужена победа над Арина Сабаленка. Румънката, която е единствената останала непоставена участничка в шампионата, продължава без изгубен сет във Флорида и записа нова победа над тенисистка от Топ 10, откакто във втори кръг отстрани Каролин Гарсия.

Опонентка на международната №74 в борбата за място в мача за купата ще бъде Петра Квитова или Екатерина Александрова.

Вижте програмата
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: изкуствен интелект и Григор Димитров
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР