За да падне ГЕРБ, трябва лявото и дясното да се

...
За да падне ГЕРБ, трябва лявото и дясното да се
Коментари Харесай

На фона на проучване: Формулата как да падне ГЕРБ, според Андрей Райчев

За да падне ГЕРБ, би трябвало лявото и дясното да се съчетаят по избран метод. Това съобщи социологът Андрей Райчев поради следващото изследване на „ Галъп Интернешънъл Болкан ” за идните на 14 ноември втори предварителни парламентрни избори за годината.

е извършено в интервала 21 – 26 септември, като са взели участие 2000 българи, с изявление по телефона. Какво сочи то – ГЕРБ е първа политическа мощ, с 21,4% поддръжка, само че на второ място е „ Продължаваме промяната ” на Кирил Петков и Асен Василев – 15,2%. Следват Българска социалистическа партия (13,4%), „ ИТН ” (12,3%), „ Демократична България ” (12,1%) и Движение за права и свободи (11,4%). ИБГНИ е малко над чертата за влизане в Народното събрание – 4,1%, а „ Възраждане ” е първа политическа мощ под чертата – 3,3%.
 Галъп: Продължаваме промяната става втора политическа мощ Галъп: " Продължаваме промяната " става втора политическа мощ
Ако изборите за Народно заседание бяха през днешния ден, ГЕРБ-СДС биха получили 21,4%, „ Продължаваме промяната “ – 15,2%, Българска социалистическа партия &ndas...

И ляво, и дясно – това е формулата, еволюцията на митинга, уточни Райчев и даде образец с резултата от проучването на " Продължаваме промяната ".

От кой взема гласове Политическа партия – от " Демократична България ", от " ИТН ". Според Райчев, гласовете, които губи Слави Трифонов, са на тези хора, които го поддържаха, с цел да смъкна ГЕРБ и Бойко Борисов, а не тъй като са му преди всичко последователи. " Това не са хора, които са влюбени в харвадците, това са хора, които виждат силата, която може да им реши задачата (сваляне на ГЕРБ от власт) ", разяснява Райчев.

„ Отиваме в Барселона, ще го отнесем – дайте да пуснем младите да се научат ” – по този начин социологът разказа какво ще прави ГЕРБ за президентските избори. Той посочи, че може и да не стане по този начин, само че най-вероятно ще има млад претендент за президент, обаче Бойко Борисов няма по какъв начин да влезе в тази конкуренция, тъй като ще загуби.

ГЕРБ би трябвало да свикнат, че са една от партиите, да не се държат толкоз надменно. Същото се отнася и до Движение за права и свободи – не би трябвало те да бъдат изолирани, тъй като това е рисково (заради етническата карта). Но освен това състояние в този момент, „ не споделят едно извинявай ”, е невероятно, разяснява Райчев пред bTV.
 Маркет линкс: ГЕРБ с 8% пред Българска социалистическа партия, 11 на 100 за Продължаваме промяната Маркет линкс: ГЕРБ с 8% пред Българска социалистическа партия, 11 на 100 за " Продължаваме промяната "
Изборите „ 2 в 1 “ за президент и парламент ще подтикват изборната интензивност. Това демонстрират резултатите от най-новото со...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР