За да отпразнуват 175-ата годишнина от откриването на първата железопътна

...
За да отпразнуват 175-ата годишнина от откриването на първата железопътна
Коментари Харесай

Тежи 2990 тона и е дълъг почти 2 км

За да отпразнуват 175-ата годишнина от откриването на първата железопътна линия в Швейцария, железопътната промишленост в страната се сплоти, с цел да пусне най-дългия пътнически трен в света.

Той се състои от 100 вагона, тежи 2990 тона и е дълъг съвсем 2 км, а за ръководството му са нужни 7 машинисти и 21 техници, написа Си Ен Ен.

Влакът рекордьор с дължина 1,91 км измина за близо час към 25 км по впечатляващата линия Албула, включена в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО - от Преда до Алванеу в Източна Швейцария. Линията е известна с безкрайните си криви и стръмни спускания. Световноизвестен шедьовър на строителното инженерство, 62-километровата линия е издигната единствено за пет години и включва 55 моста и 39 тунела.

Преди завършването ѝ през юли 1904 година посетителите са били изправени пред рисковано 14-часово пътешестване по неравните пътища с каруци или шейни, теглени от коне.

Опитът за международен връх мина по част от маршрута и обхвана впечатляващия виадукт Ландвасер и невероятните спирали, които са обезпечили на линията статут на интернационално завещание.

Подготовката за върха стартира месеци преди събитието и включва тестови курсове, с цел да се подсигурява, че неповторимият трен може да се експлоатира безвредно.

Първият опит приключва с крах още преди влакът да е потеглил, когато е открито, че системата за спешно прекъсване не може да бъде задействана и седемте машинисти не могат да се свържат между тях посредством радио или мобилен телефон в многочислените тунели.

Специално модифициран програмен продукт и интерком сред седемте машинисти разрешават на вагоните да работят в естетика. Всяко противоречие в ускорението или забавянето по време на пътуването би основало сериозен проблем за сигурността.

За да се избегне претоварване на електропреносната мрежа, оптималната скорост е лимитирана до 35 км/ч. Освен това в целия трен е трябвало да бъдат инсталирани спомагателни кабели за надзор на сигурността, които да поддържат общоприетите механични и пневматични връзки сред вагоните.

В огромния ден дронове и камери в хеликоптери, във влака и по трасето снимаха пътническия трен, осигурявайки неповторим запис на това събитие, което се случва един път в живота.

Само по себе си това също по този начин е огромно предизвикателство в далечен, планински регион с лимитирано покритие на мобилните телекомуникации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР