За да купуваш гласове трябва да имаш ресурс, а ресурсът

...
За да купуваш гласове трябва да имаш ресурс, а ресурсът
Коментари Харесай

Нинова: За да купуваш гласове трябва да имаш ресурс. Ние се изправихме с 1 лв. субсидия срещу милионите на властта

За да купуваш гласове би трябвало да имаш запас, а ресурсът е в ръководещата партия. Това съобщи пред bTV Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова

„ Бизнесът, който се включи интензивно в тези избори на страната на ръководещите – го прави, тъй като е подвластен от тях. Ние се изправихме с 1 лева дотация против милионите на властта ”„ сподели тя.

 „ Този път пазаруването на гласове беше доста извънредно, доста нападателно, доста намерено и без терзания. Но събирането на доказателства не е работа на партиите, ние би трябвало да даваме сигнали, а полицията и прокуратурата да проверява. “, добави Нинова.

Тя съобщи, че е удовлетворена от резултата на Българска социалистическа партия на локалните избори и акцентира, че от нула регионални градове при вота през 2015 година, в този момент левицата има четири. Нинова подчертава и върху резултата в Шумен, където е имало доста невалидни бюлетини.

„ Шумен беше на кантар със 77 гласа по-малко за нас при 400 невалидни бюлетини. Там ще желаеме в допълнение преброяване на бюлетините и евентуално може да е петата област за нас ”, уточни водачът на социалистите.

Нинова призна, че левицата не е спечелила позиции в огромните градове София, Пловдив и Варна, само че акцентира, че ГЕРБ губи в Ямбол, Благоевград и Банско. По нейните думи анализът на изборите не би трябвало да бъде ориентиран в посока на това къде печели ГЕРБ и къде Българска социалистическа партия, защото по-важното в тази ситуация е да бъдат заложени въпроси по отношение на ниската изборна интензивност, недействителните бюлетини и апатията у жителите.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че се е обадила на Мая Манолова и я е поздравила за положителния резултат. Тя сподели, че не може да гадае дали Манолова ще прави нова партия или ще се върне в Българска социалистическа партия и акцентира, че избира да разяснява каузи, а не думи.

Нинова сподели още, че премиера Борисов го е гняв, че са се обединили хора против неговото ръководство. „ Изпуска си нервите, приказва обиди персонално към хора, това не е политика. Това демонстрира боязън, изтощение и гняв. ”

Тя съобщи, че Борисов е тръгнал по нейния път, само че може би към този момент е късно.

„ Борисов сподели: „ Ще наложа мандатност за кметове ”. Ние наложихме тази мандатност преди три години за депутатите ”, посочи Нинова и сподели още, че Българска социалистическа партия са наложили и мандатност при ръководителя, до момента в който Борисов „ желае да бъде безконечен ”.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР