За да имаме добри взаимоотношения, е важно да познаваме емоциите.

...
За да имаме добри взаимоотношения, е важно да познаваме емоциите.
Коментари Харесай

Десислава Дамянова: За да имаме добри взаимоотношения, е важно да познаваме емоциите

За да имаме положителни взаимоотношения, е значимо да познаваме страстите. Емоционалната просветеност значи да разпознаваме страстите, с цел да може да разберем от кое място идват те и да се оправим с тях, да можем да ги управляваме. Това сподели създателят на Академия за прочувствена просветеност Десислава Дамянова в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “

Тя уточни, че 90% от връзката сред хората се случва на невербално равнище и едвам 10% - на вербално. " По какъв метод споделяме нещата отразява прочувствената ни просветеност. Едно и също изречение, поднесено с друг звук и интонация, провокира разнообразни усеща в индивида насреща. Чрез тялото си ние показваме нашите страсти. Това, което излъчваме, се предава на другия човек, тъй като страстите са заразни “, изясни Дамянова.  

Според нея множеството хора не разпознават личните си страсти и са изгубили връзката с тялото си. " Всички знаци, които нашето тяло ни подава като чувства, ние ги подминаваме и не им обръщаме внимание. А тялото ни приказва. Умът и тялото са свързани и не трябва да ги разделяме. Когато тялото ни е сковано, не усещаме или не разпознаваме нашите страсти, това се трансформира в проблеми за нас. Може да се стигне до заболявания, до психосоматични прояви “, уточни Дамянова.  

За развиването на прочувствената просветеност би трябвало да се работи от ранна детска възраст, акцентира тя.  

" Ако родителите не обръщат внимание на възприятията на децата в ранните години от развиването им, в случай че самите родители не споделят своите усеща и не приказват на тази тематика вкъщи, в случай че омаловажават възприятията на детето, когато то споделя какво усеща и му се карат за това, което усеща, детето в един миг си споделя " Аз не съм значим и не желая да товаря другите хора със себе си “. Когато пораснат, такива хора постоянно са по-дистанцирани, затворени, безмълвни “, изясни експертът по прочувствена просветеност.   

Десислава Дамянова означи, че доста родители редуват топли и студени връзки към детето. " Да гледаш с яд едно малко дете, да крещиш, даже да не го докосваш физически, то изпитва същата болежка като при физическо пострадване. Това оставя трайни контузии. За да реагират по този начин родителите, значи, че самите те са го претърпели в миналото. Именно тук идва моментът на отговорността. Когато родителите го осъзнават, те се разстройват, плачат, съжаляват, отиват и се извиняват на децата. От тук идват контузиите. Децата стартират да оправдават родителите. Когато пораснат, те се свързват с другия човек през контузията. И когато стартират разнообразни знаци на нездраво отношение от другата страна, те оправдават, тъй като това работи при тях. Тези токсични връзки стартират вкъщи и по тази причина е значимо да приказваме за тези неща, да не ги подминаваме и да обръщаме внимание преди всичко на себе си, по какъв начин реагираме към другия човек “, съобщи тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР