За да бъдеш македонец трябва да мразиш българите. Това каза

...
За да бъдеш македонец трябва да мразиш българите. Това каза
Коментари Харесай

Любчо Георгиевски: За да бъдеш македонец трябва да мразиш българите

За да бъдеш македонец би трябвало да мразиш българите . Това сподели някогашният македонски министър председател Любчо Георгиевски (1998-2002 г.) във връзка на последните развития на българо-македонските връзки и дебатите в родината му по отношение на македонската еднаквост и език.

„ Резолюцията на немския парламент за одобряване на македонската еднаквост , език и просвета по своя формат, наличие и интернационална тежест е равна на тази на Коминтерна от 1934 година ”, написа във Facebook страницата си Георгиевски, припомняйки, че такива актове са признати от Титовата Югославия и България още по времето на Георги Димитров. 

„ Показва, че Скопие вместо да взема решение проблемите с насилието над хора с българско съзнание, търси европейско лоби да заобиколи нашите условия “, съобщи той

„ Така македонският народ към този момент е в Книгата на върховете на Гинес за този вид характерно признание на идентичността ”, написа още Георгиевски, който прецизира, че с такива документи не могат да се похвалят „ даже самите германци ”, както и англичаните, французите, италианците, американците или канадците.

„ Сега не мога да се начудя на омаловажаването и игнорирането на тази резолюция от всички тези бранители на македонската еднаквост. Изведнъж се оказа, че тя няма значение? Изглежда, че с цел да бъдеш същински македонец, би трябвало 100 % да мразиш българите, даже и в лична щета ”, написа Георгиевски, представен от Българска телеграфна агенция.

Германските депутати призоваваха България да не слага никакви други условия извиквания отвън към този момент контрактуваните

Реакцията му идва, откакто немският Бундестаг одобри резолюция, обвързвана с Република Северна Македония , която през вчерашния ден стана обект на мнения и от страна на опозицията и на ръководещите. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР