За четири години броят на загиналите на пътя в Ловешка

...
За четири години броят на загиналите на пътя в Ловешка
Коментари Харесай

А. Стратиев: Добре обмислена система с технически средства за контрол би намалила инцидентите по пътищата

За четири години броят на починалите на пътя в Ловешка област се е удвоил – от 16 на 34 души годишно и през целия интервал никоя способена институция там не е подхванала съществени ограничения
 
Това сподели за предаването „ 12+3 “ по „ Хоризонт “  бившият шеф на КАТ и сегашен специалист по сигурност Алекси Стратиев . Той предизвести, че незабавните ограничения за придружаване на нарушителите до близко РПУ значат, че до момента в който патрулите правят това, пътят остава без надзор. Мерките, които изискват жива мощ, могат да бъдат единствено краткосрочни, предизвести той:

Действително няма толкоз полиция и не е належащо да има. Единственото решение, съгласно мен, е създаване на една извънредно добре премислена система с механически средства за надзор. Много пъти сме го повтаряли. Мисля, че това е решението. Всъщност това изрично ще се случи, само че дано да се случи по-рано, а не да умират хора.Стратиев посочи и вероятни промени, които биха засилили контрола по пътищата:Застрахователите приказват за " Бонус-малус ", който би трябвало да се случи и там ще има проблем този, който е нарушил, без значение дали си е платил или не. Второ, построяването на тол-системата. Тя ще бъде доста ефикасна, в случай че е интегрирана със системата, която открива нарушаванията на водачите, а това мисля, че е говорено и посоката за развиване на тол-системата е и в тази тенденция. Така че дано да не мислим за утрешния ден, а дано да мислим за малко повече...Обучението на водачите също би трябвало да се усъвършенства, безапелационен е той:  Ако приказваме за образование на водачите, изрично, съгласно мен, може да се усъвършенства това образование. Е европейските рекомендации са образователните часове да бъдат от порядъка към 50 до 150 часа. При нашите  31. виждаме, че има огромна разлика, тъй като както едно малко дете доста елементарно запаметява, по този начин и един учащ се водач доста елементарно запаметява, когато се образова. Процесът на образование на водачите също е доста значим.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР