За броени часове 2 благотворителни инициативи в Свищов събраха бус,

...
За броени часове 2 благотворителни инициативи в Свищов събраха бус,
Коментари Харесай

За броени часове: Свищовци се включиха в 2 инициативи и събраха бус с дарения за Турция

За броени часове 2 благотворителни начинания в Свищов събраха бус , цялостен с дарения за бедстващите турци . Двете инициативи са самостоятелни едно от друго и са проведени от зам.-кмета на общината Бедри Алиев и ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “ . Те откриха извънредно бързо отзив в съпричастната свищовска общност.

Дарените хранителни артикули, консерви, бебешки пюрета и каши, санитарни такъми, одеяла, топли облекла, шапки, ръкавици и обувки изпълниха един бус с артикули от първа нужда, които потеглиха за южната ни съседка, в помощ на засегнатите от опустошителните трусове турски жители.

 Дарения
Дарения. Снимка: Община Свищов

Към момента Община Свищов е изразила своята съпричастност към Турция и готовността си за подпомагане в този сложен миг. Проведени са диалози с турското посолство у нас и с българския дипломат в съседката ни Н. Пр. Ангел Чолаков. В диалозите е конкретизирана потребността от финансова помощ, с която Община Свищов би могла да окаже поддръжка в тази трагичната за Турция обстановка. В тази връзка кметът доктор Генчо Генчев заяви, че на идната сесия на Общинския съвет ще бъде импортирано предложение за даването на 5000 евро , които да бъдат преведени по сметката на посолството на Турция в България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР