За бизнеса с по-голяма важност е да се приемат разумни

...
За бизнеса с по-голяма важност е да се приемат разумни
Коментари Харесай

АИКБ: За бизнесът по-важни са трите бюджетни закона, отколкото ще има ли нови избори

За бизнеса с по-голяма значимост е да се одобряват рационални ремонти в трите бюджетни закона, както и в Закона за енергетиката, от това дали държавното управление ще е на малцинството, или ще е служебно и ще има нови избори. Това разяснява пред БНР Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) във връзка напускането на Има Такъв Народ от ръководещата коалиция.

Той акцентира, че без работеща стопанска система и без ограничения, които да понижат обедняването на популацията, което и да е държавното управление, това няма да докара до добър резултат.

Очакваме да се подсигуряват с актуализацията на бюджета конкурентни цени на силата за българската промишленост. Това ще резервира възходящото развиване на стопанската система, а въпреки това, ще подтисне инфлацията и ще резервира приходите на хората, сподели Велев. Според бизнеса е доста значимо редом с бюджета да се промени и закона за енергетиката, където е планувано със свръхпечалбата на производителите на електрическа енергия да се покрият част от разноските на компаниите за закупуване на ток.

" Не е комплицирано това решение. То е по-важно от въпроса за състава на държавното управление. Ако не може да го създадат, по-добре да пристигна друго държавно управление ", сподели Велев.

Шефът на АИКБ разяснява още, че несигурната политическа обстановка дава неприятни сигнали, които ще лимитират капиталовата интензивност. " Не инцидентно най-голям стопански напредък страната ни е имала в годините с стабилно ръководство и поредни цялостни мандати на ръководство ", разяснява Велев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР